Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hlídání osy charakteru a mravnosti není okopávání kotníků. Kdo to tak nazývá, kroutí

základní principy do vrtule a to je skutečný výsměch, který se takovým lidem promění v dubové listí. I když se to děje a osu je třeba udržet, je také třeba se ze situace nepokakat. Jen hlídat lidi kolem sebe, dodržování demokracie

Pan prezident zase perlil. Dává bianko šek Andrejovi Babišovi na to, že se nemusí bavit s novináři, protože to jsou domovnice, resp. každý, kdo se bude nepohodlně ptát, může být odmítnut. Stojí mi to za napsání článku, protože to je opět pokrouceného cosi důležitého, co může ovlivňovat další generace současných dětí. 

Pokud mi někdo bude sprostě nadávat, pohrdat mnou, pak chápu, že diskuse v určitý okamžik končí. Ale tím je pověstný Andrej Babiš, že takto jedná, pokud je tázán na něco, co mu není pohodlné. Je to tedy projev projekce, únik od reality od pana prezidenta. Jak u Andreje Babiše, tak u sebe. Zloděj křičí "chyťte zloděje." Tím hůře, že média pokládají pochopitelné otázky. 

Určitě jsou lidé, kteří okopávají Andrejovi Babišovi kotníky. Nepatřím k nim. Mohu si někde dělat legraci a jeho pýchu nabourávat oslovením "Andrejko", ale v hloubi srdce je to lidská bytost jako každá jiná: Ani podstatnější, ani hodna dehonestace či pošlapání. Je to z mého soukromého úhlu pohledu pracovitý a schopný člověk ve fázi bezcharakternosti, který se někam vyvíjí a kterého bych nerada viděla jako vzor dětí, ale respektuji jeho karmickou cestu růstu a také růstu nás všech, když si máme ujasňovat, zda je pro nás nejdůležitější kus žvance (otázka financí a prosperity), nebo i další hodnoty. Nám všem včetně Andreje Babiše přeji to nejlepší. 

Problém je, že tento vzkaz "lidé v ČR útočí na ty úspěšné" dává Miloš Zeman svým voličům a voličům Andreje Babiše, aby se oni cítili povzneseni nad všechny novináře, kteří by kritizovali Andreje Babiše a Miloše Zemana. Je to chytrá hra s egem lidí a pro mě skutečně už v poli ďábelském, velmi vychytralém. 

Pokud by mě Andrej Babiš chtěl okouzlit, tak se mu to nepovede ve smyslu adorace vůdce, protože vnímám specifické úkoly fází vývoje republiky a nezastupitelnou úlohu jednotlivých lidí: 

Kvitovala jsem schopnost Bohuslava Sobotky a Pavla Bělobrádka se přiblížit v demokratickém jednání západním zemím (byť ČSSD nezvládla OKD a nutně to musela odnést). Ocenila jsem započetí klíčových cest a to v rámci inovativního průmyslu (Pavel Bělobrádek) a naprosto zásadní transformaci zemědělství (Marian Jurečka) a také klíčová vyjednávání v rámci konkrétních problémů migrace (např. role neziskovek v určitý čas) od Tomáše Zdechovského (všechno Lidovci). Ocenila jsem prosazení českých zájmů v rámci Evropské Unie a to např. od Pavla Poce (ČSSD) v rámci semínkového zákona a také transparentní jednání z hlediska nutnosti do budoucna se vyhnout glyfosátu (detaily kdy, aby to naše zemědělce nepoložilo a nepoužívali ještě horší pesticidy řeší zase Marian Jurečka). Marian Jurečka vyjednal to, že do Čech nemohou být dováženy potraviny jiné kvality. 

Nastává fáze pokračovací (v rámci ministerstva zemědělství a v rámci ministerstva pro vědu a výzkum ), nikoliv tvůrčí. A v rámci migrace- jednání s Evropskými politiky fáze buldočí: Nikoliv navrhnout řešení EU (to už dávno a velmi dobře udělala a projednává současná vláda a hlavně europoslanci), ale silou prosadit to, co už bylo právě v současné době vymyšleno a diskutováno (Díky našim europoslancům a vládě i čím dál více bráno v potaz). Je tedy potřeba "manuální hrubší síla", kterou by Andrej Babiš možná mohl splnit? Zejména v době, kdy Němci operují zase s kvótami místo toho, aby se projednávala změna migračních zákonů v rámci EU i OSN? Pokud nenaštve evropské politiky právě jako ta domovnice (velká zkouška pro něj). Stejně tak mít odvahu karmicky převzít zodpovědnost za nějakou formu důchodové reformy, když žádný odborník neví, která je nejlepší (proto se politické strany nemohou dohodnout - reformy mají vymyšlené a Andrejko okopírované) je otázka, zda by mohla něco pozitivního přinést (nevylučuji). Přesto bych ho ve vládě nepodpořila, protože nejen Čapí hnízdo, ale celé jeho oligarchické a monopolistické pozadí (včetně vytunelování Unipetrolu a současné obžaloby od Slováků za monopolizaci pekáren, praxe z STB) by mě nevedla pro takového premiéra bez obav a s čistým svědomím zvednout ruku. Koalici či tichou podporu Andreje Babiše bych u jakékoliv politické strany vnímala jako matení obyvatel. Pokud obyvatelé potřebují nějakou zkušenost, tak čistou a ne zkreslenou politiky, kteří by měli stát na straně nějakých základních charakterních, nepsaných i celkem skoro už psaných pravidel. Proto doufám, že Andrej Babiš bude vydán a  i pokud ne, tak že s ním do vlády žádná demokratická strana nepůjde a nepodpoří vládu. Může se stát, že v předčasných volbách by mohly některé demokratické strany z parlamentu vypadnout. Mohlo (nemuselo) by to být potom opravdu strašidelné dělání si, co chce na úřadech od Babiše. Ale co s tím, když lidé a to i voliči demokratických stran ryčí "do vlády s Andrejem Babišem ne?" Je to jasně vyslovená pochopitelná výzva " s naší zemí je to už tak špatné, že potřebujeme jasné ANO ANO NE NE, abychom se probrali zpět k pokročilejší demokracii. Možná potom uskupíme méně klientelistické vyspělejší politické klima ze stávajících politických stran. A budeme jim více důvěřovat. Nikdo neví. Nechtěla bych být politikem a řešit tuto těžkou situaci za lidi. Tato situace nemá žádné nejlepší řešení a jen vytušení historického toku do budoucna můžou snad nejen Lidovci vědět, kudy jít. Ale právě vzhledem k tomu, že žádné řešení není dobré, ponesou si  - každá politická strana, včetně těch, co s Babišem vůbec nechtějí jednat, včetně ODS, Pirátů a Topky ten svůj díl karmy v tom, co bude následovat. Nechtěla bych být politikem ani za milión měsíčně a mám úctu k osudům poctivých politiků, kteří svůj nemalý díl karmy někdy, když se situace komplikovaně vyvine, musí nést. Pak to není o poctivé tvůrčí práci, ale sofiině volbě.  

Kde je třeba koncepčně vyřešit určité oblasti  (v rámci resortů) České republiky, je otázka inkluze v rámci ministerstva školství, důchodová reforma, reforma sociálních dávek a skutečná náboženská a kulturní integrace našich současných muslimů v muslimských obcích , zlepšit infrastrukturu apod. (tím se zde dlouho nechci zabývat) a zjednodušit situaci malým a středním podnikatelům (to, co měl Andrej Babiš - právě on - už udělat za této vlády a nestihl. Právě on nestihl?, neudělal!). Zda se toho dočkáme, nebo se dočkáme pokračování trendu likvidace malých a středních podnikatelů (i větší konkurence) - už ne třeba zajišťovacími příkazy (to by bylo pravděpodobně příliš okaté - už se to profláklo), to nikdo neví. Ale každopádně modlit se za dobrý vývoj i práci Babiše nebo kohokoliv jiného!!!, kdo bude premiér (jisté to vůbec není na delší dobu) má smysl. Ale nestačí to: Na druhou stranu je třeba právě hlídat demokratické postupy a i hlídat lidi kolem sebe: Zda podnikatelé - naši známí a kamarádi - jsou opravdu v pohodě, anebo skrývají nějaký podivný postup úřadů. 

Je to zajímavá lekce pro nás podobně jako u Miloše Zemana: Vnímat ostře hrany charakternosti (bezcharakternosti), mravnosti (konfliktů s čistotou),  kroucení skutečnosti a zde se jasně vyjadřovat, aby i méně orientovaní vnímali, co se děje. Pokud nejste voliči ANO, tak podporovat politické strany, kterým fandíte. A na druhé straně neodsuzovat ani tak komplikované osobnosti, jako je Andrej Babiš a Miloš Zeman a nepodlehnout ve své duši ani ve svém jednání špíně z malicherného štěkání nebo dokonce přání těmto dvěma něčeho zlého, popř. dojít do pohrdání. 

Složité vyjednávání o vládě může trvat měsíce a dočkáme se pravděpodobně ještě několika zvláštních zakroucení skutečností a manipulativní práce s určitou částí společnosti. Právě proto, že to bude trvat, bude zajímavá balance udržet si jasný směr sebe sama a toho, kudy vést vlastní děti k charakternosti a zároveň rozprostírat ve společnosti nadále lásku a humor. Dneska ráno jsem se probudila s depresí -bolavým uvědoměním, že skutečně nepatříme do západní Evropy (mám tam řadu přátel a i zkušenosti s politiky), ale že se obracíme po vzoru soukmenovců střední Evropy a i nepoučitelně podle cesty Itálie na problematickou cestu vzdání se části zodpovědnosti, inovativnosti, proaktivnosti i vyspělého politického jednání ve prospěch oligarchického či Berlusconiovského řízení státu. Nakolik by byl Andrej Babiš moudrý feudál a manažer a nakolik by byl jen ředitel svých ministrů a to i v zájmu zahlazení stop svých trestných činů, to nevíme. Každopádně má smysl se kromě zavzetí do hloubky našich lekcí také celé situaci zasmát (třeba mě dnes napadlo zavolání "Andrejku, Andrejku, jakou máš baterku?" Ve smyslu "bereš energii ze sebe - z ega jako samospasitel, nebo vnímáš moudrost Všehomíra a tak je spojena s tvůrčí láskou?") Vyrazila jsem radostně do školy a vnímala, že tlející listí stejně voní, kolegyně se na mě stejně usmívají a děti stejně blbnou a ptají se a žijeme nejen v rámci hudby krásný Advent.

?Bude velmi zajímavé, zda Andrej Babiš vyslyší na žádost nás zatím 4400 signatářů akce  "Chvilka pro Andreje" (organizuje Mikuláš Minář), kde Andreje Babiše žádáme, aby se vyjádřil k deseti bodům, které slíbil ve své smlouvě s občany v rámci svého volebního programu dodržet, slíbil ve sněmovně občanům (např. že nemá co skrývat a nechá se i po volbách znovu sám vydat) tak, aby mohl alespoň právně v pořádku pokračovat jako premiér v Čechách a neohrožoval základní body demokracie. Organizátoři organizují veřejné setkání s Andrejem Babišem, kde se k těmto bodům jasně před veřejností postaví. Do akce se můžete zapojit také. Na této akci se uvidí, zda se navracíme do demokracie nebo pokračujeme v cestě k oligarchii.   

Doba se od roku 1989 zkomplikovala v rámci klientelismu a teď následného oligarchismu, v rámci virtuální reality, únavy demokracií, konsumismem, odklonem od Ducha (kromě části společnosti, která jde tímto směrem o to více) i v rámci globalizace, ale to nám nedává právo zahořknout, ironicky dehonestovat kohokoliv, přát komukoliv něco špatného nebo ustrnout ve vlastním vývoji jak tvořivostním, tak charakterovém a láskudávajícím. Nemusím nám to ani brát radost ze života, naopak je čas plně to užívat (vědomě celou bytostí, nikoliv jen skákat myslí ze zážitku na zážitek). 

Přeji vám krásný Advent s hořící první svíčkou nejen na adventním věnci.

Srdečně Alena Kulhavá  

 

Autor: Alena Kulhavá | čtvrtek 7.12.2017 7:02 | karma článku: 19,18 | přečteno: 399x
  • Další články autora

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma: 24,44 | Přečteno: 615x | Společnost

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma: 38,89 | Přečteno: 4716x | Společnost

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma: 13,62 | Přečteno: 429x | Společnost

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma: 37,29 | Přečteno: 15309x | Společnost

Alena Kulhavá

Hlubší otázky kovidu a jeden hrot mezi očkovanými a neočkovanými

V předchozím článku jsem popisovala současnou aktuální situaci zdravotní a sociální, v tomto článku píši o hlubším podhoubí, kde nás čekají výzvy možná pro každého z nás:

28.11.2021 v 17:17 | Karma: 18,23 | Přečteno: 868x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik