Nejsem členem žádné politické strany, vždy volím podle konkrétní situace, letos jsem

10. 10. 2017 23:25:21
dokonce politickou stranu, kterou budu letos volit, aktivněji podporovala. Proč? Považuji KDU-ČSL v něčem za výjimečnou stranu. V čem?

Začnu netradičně: Pokud by vás zajímalo, co je napsané na tričku, které jsem si koupila loni 17. listopadu, když jsem hrdě nesla blízkého kamaráda a moje heslo "Zrušme totalitu v nás", tak je zde napsaný citát Václava Havla, který se mi moc líbil: " Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."

Tato věta a toto tričko se mnou cestuje po vlastech českých i po Evropě a lidé jsou rádi, že se nad touto větou mohou zastavit.

Kdybyste mohli blíže číst, co je napsané na placičce KDU, která mě (jež placičky nenosím) nejen zaujala, ale i pobavila, tak byste se dočetli: "Věřím v Boha a v inovace."

Inovace? Ještě před osmi měsíci řada politiků byla skeptická a tápala mezi levnou pracovní silou v montovnách a jinými variantami - včetně našeho inovativního průmyslu. Teď už o tom mluví více politických stran.Pavel Bělobrádek nejen, že měl v dané oblastí jasno, ale již v ní pracoval. Má první výsledky a to i v komunikaci s výzkumem. Rozjíždí se projekty. když o těch věcech konkrétně mluví, rozumím mu.

Když s dětmi na základní škole diskutujeme, co si představují, že myslí věřící lidé slovem"Bůh", dost často dojdou sami právě k tomu, že je to to nejkrásnější uvnitř nás a zároveň nějaká vesmírná inteligence a energie okolo nás. Bez navádění, tak, jako to žijí to řeknou nevěřící děti.

A právě o těchto věcech je tento článek:

Když se podívám na všechny pravicové a středové strany, tak mají řadu věcí ve svém programu podobných:

- E-gowerment jako naprostá samozřejmá nutnost v dalším volebním období (nejlépe na začátku).

- Zjednodušení byrokracie (konkrétní provedení už se u stran liší).

- Podpora školství, kde konkrétní způsob z debaty na ČT od pana Miholy je mi od KDU-ČSL také nejbližší.

- Inovativní průmysl a věda.

- Co nejsilnější a jasné slovo v rámci EU.

- Odmítají kvóty uprchlíků. Tomio Okamura bohužel o KDU-ČSL šíří lži:

http://reklama.denik.cz/reklama/kde-je-pravda-ve-sporu-lidovcu-s-okamurou-20171005.html

- Navrhují realistické řešení problému migrace: Pomoc v daných zemích a nevozit migranty do Evropy. U nás pomáhat pouze lidem, kteří budou mít vztah k české zemi, budou se zde moci a chtít integrovat a mají nárok na azyl - a to v rovnováze s našimi možnostmi (zatím není problém). Ti, kteří se nebudou snažit nebo poruší nějaké zásadní pravidlo nebo budou páchat systematickou i drobnější trestnou činnost u nás místo nemají.

- Jsou si vědomi nebezpečí islamizace a mají v tomto jasně nastavená pravidla

Pokud tedy jsou pro nás toto priority, musíme se podívat dál, co která strana přináší navíc.

KDU volím proto, že

- KDU-ČSL není spojena s žádnými kauzami a excesy, což jste si mohli všimnout: Mluví se o určitých zájmech Andreje Babiš, sociální demokracie, ODS má v minulosti za sebou kauzy, ale KDU až na nějaké drobnosti jde s čistým štítem a nemá žádné kostlivce ve skříni.

- Podařilo se jim splnit 80% svého programu

- Vzhledem ke svému věcnému jednání na úrovni a bez osobních invektiv byli důležitými leadery - moderátory diskusí v koalici. A to i v rámci diskusí s nedialogickým Andrejem Babišem. Díky tomu vláda mohla pracovat. A právě proto? si myslím, že Bělobrádka a Jurečku Babiš rozhodně v další práci nechce a nepotřebuje, když chce vládnout sám. Zároveň když vedle sebe mluví Bělobrádek a Babiš o nějakém odborném hospodářském atd. tématu - Babiš je "akční", nervózní a Bělobrádek klidně a jasně s charismatem věci formuluje.

- Její základním motem je zodpovědnost občana: Tj. zodpovědnost za svůj život (ne spoléhání na ostatní, co za mě udělají) a zodpovědnost za ty, kteří jsou již v důchodu nebo si z vážných důvodů pomoci nemohou (tj. solidarita, ale ne socialismus).

- V době, kdy žijeme konzum, máme se celkem dobře a chybí nám cosi...chybí některým duch, volím KDU, neboť tato strana oslovuje lidi všech duchovních směrů i "ateisty" s dobrou vůlí. Třeba dobrou vůlí vychovávat dobře děti.

- Myslí primárně na rodiny. Přestože sama ještě rodinu nemám, považuji rodinu za klíčovou v rámci společnosti a musí na dobré podmínky pro život rodin být primárně pamatováno, protože tvoří základ společnosti. Jako učitel to denně vidím ve škole.

- Velký vztah k české zemi, kultuře, půdě.

- Pavel Bělobrádek má zkušenosti s inovativním průmyslem a navazováním průmyslu na výzkum. Kéž by v tom mohl pokračovat. Schopnost vyjednávat mezi vědou, aplikovaným výzkumem a výrobou chce jednak odborné znalosti, ale i lidské předpoklady klidu a trpělivosti.

- Spolupracovat s lidovci začal vynikající ekonom Kysilka.

- Marián Jurečka má dobré výsledky v posunu zemědělství směrem k podpoře malých zemědělců, ekologickému zemědělství a k prevenci následků sucha a prudkých dešťů. Má navázané vztahy s řadou zemědělců a sám je zemědělec ve zkušenostech. Popravdě by mě mrzelo dost, kdyby nemohl v daném resortu pokračovat.

- Mariánu Jurečkovi se podařilo po 27 letech prosadit v EU jednotnou kvalitu potravin. Při nákaze divokých prasat jedná tak, že na rozdíl od Poláků a dalších zemí nerozehnala prasata do kraje, ale uzavřela v krátké době doodloví.

- Daniel Herman je uznávanou osobností v oblasti kultury, kterému se podařilo kromě různých projektů a stabilizace filmu i navýšit platy pracovníků v kultuře o 43%. Je konzistentní osobností se zkušenostmi a vkusem.

- Jsou si vědomi nebezpečí islamizace i xenofobie a pracují s oběma problémy. V rámci muslimských obcí mají preventivní plán do budoucna.

- Plánují výstavbu sociálních bytů pro potřebné ve spolupráci státu a obcí.

- V emailovém a hlavně osobním jednání mám s těmito politiky dobré zkušenosti: Nejvíce komunikují a jejich jednání je lidské: otevřené, hluboké, odborné i humorné. Na úrovni. Bez napadání jiných politických stran, v koncentraci na svoji vlastní práci.

- Osobně jsem se setkala a měla možnost pohovořit s Pavlem Bělobrádkem, Danielem Hermanem, Mariánem Hoškem, Vítem Šollem a Janem Martínkem. Každý z nich na mě udělal velmi dobrý dojem nejen lidský, ale i odborný. Dopisuji si a budu spolupracovat se Slavomírem Máchou. V kontaktu jsem jsem i s Mariánem Jurečkou.Tito lidé se vyznají ve školství, společenských ožehavých otázkách, Marián Hošek ve zdravotnictví a Marián Jurečka v zemědělství a v problematice venkova. Daniel Herman kromě kultury i v prevenci totalitních režimů. Má velké charisma a vděčnost všem lidem, kteří pracují na dobrých věcech. Pavel Bělobrádek je srdečný usazený politik: Někdy více koncentrovaný na věcnost, jindy na lidství. Učí se zacházet s humorem. Těším se na další jeho práci v rámci inovativního průmyslu. Vít Šolle napravuje nejen v odboru školství na radnici důsledky korupčního jednání (dostalo se i do novin) bývalého starosty (z jiné politické strany), který musel být pro korupci odvolán. Je možná šance změnit i některé zaběhané způsoby radnice, které jsou nefunkční. Honza Martínek je jeden z mých bývalých studentů, kteří mi utkvěli v srdci: Vzdělaný, pracovitý, klidný, s Řádem i pokorou. Projevilo se to na naší společné Pouti do

- Na pražské kandidátce na druhém místě kandiduje velmi oblíbený starosta Jan Čižinský, který kromě toho, že je krásný (byť jemnější) člověk (měla jsem možnost s ním jen krátce pohovořit), skoncoval s korupcí na Praze 7 a vyřešil řadu místních problémů. Náprava systému po korupčním starostovi jiné strany je náplní práce i Víta Šolleho na Praze 5.

- KDU-ČSL vnímá svět ve svých souvislostech a člověka v jeho komplexnosti. Mezi jejími členy a voliči nejsou jen lidé věřící, ale obecně krásní a moudří lidé s dobrou vůlí a lidé myslící. Vnímám u členů i dalších voličů této strany "něco navíc", co se těžko popisuje, ale jasně zažívá.

Alena Kulhavá

Autor: Alena Kulhavá | úterý 10.10.2017 23:25 | karma článku: 16.22 | přečteno: 638x

Další články blogera

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma článku: 24.29 | Přečteno: 610 |

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma článku: 38.89 | Přečteno: 4715 |

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma článku: 13.33 | Přečteno: 428 |

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 15309 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.41 | Přečteno: 428 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.55 | Přečteno: 1236 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 439 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 260 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 234 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1184

Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...