Koho budu volit v podzimních volbách do parlamentu a proč?

17. 08. 2017 7:02:17
Nejsem členem žádné politické strany ani trvalým příznivcem jedné strany. Před každými volbami se rozhoduji zvlášť. Jak a proč jsem se rozhodla v podzimních volbách do parlamentu?

Připomínám, že tyto moje úvahy i přes snahu získat co nejvíce informací a podrobovat veškeré informace co největší kritice, je můj článek nutně subjektivní a jeho cílem není, abyste automaticky volili stejnou stranu jako já, ale o věcech přemýšleli a zvolili stranu podle svého rozumu a srdce. Na druhou stranu je nelichotivou povahou Čechů nedat na žádná doporučení, resp. udělat něco najust obráceně, čímž se v mnoha věcech nesmírně komplikujeme život a zaostáváme. Proto vás chci podpořit v naprosto neutrální volbě, která se může u některých z vás shodovat s mojí.

Kdo máte chuť více nastudovat, tak přikládám své dva dřívější články, kde to rozebírám:

http://kulhava.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613044

http://kulhava.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=616225

Stručně popíši svoji výchozí pozici:

Krajní komunisté ani krajní ODS (která je volnou "černou rukou trhu" - velmi málo pravidel) pro mě nejsou řešení. Není pro mě ani řešením Tomio Okamura, protože referendum se má používat střízlivě a ač vnímám migrační krizi jako zásadní téma, její řešení mají v programu i jiné politické strany. Piráti se profilují a někde mám pocit že jsou naivní, nevnímají realitu. Ale přinášejí řadu zajímavých návrhů, kéž se do parlamentu dostanou.

Pohybuji se v politickém středu, kde je kladen důraz na svobodu občana, zodpovědnost občana a jen tam, kde je nutné, tak svojí pomocí a péčí zajistí stát:

a) Kde by zisky pro sebe převážily moc nad péčí o komunitu (zdravotnictví a školství nebude nikdy ziskové a někteří podnikatelé budou chtít divoký nedůstojný kapitalismus třeba i s nějakým podvody),

b) Kde je třeba něco koncepčního budovat (kultura, školství, mezinárodní vztahy, obrana apod.).

Z tohoto důvodu mi vypadává z výběru i sociální demokracie, byť opět její názor by měl v parlamentu a vládě zaznít. Pro mě je to ale strana příliš levicová, dávající příliš velkou odpovědnost na stát a menší odpovědnost a svobodu jednotlivci.

Když tedy vyjmenuji strany, které by připadaly v úvahu:

Andrej Babiš (který vlastně nevíme, kdo je a co bude prosazovat), KDU-ČSL, s velkou nadsázkou Zelení, Top 09 a Starostové. Zeleným fandím, ale v současné době pod vedením Matěje Stropnického jsou pro mě spíše hnutím. Potřebným a kéž dostanou hlasy, ale já je volit v složité mezinárodní situaci tentokrát nebudu.

Andrej Babiš napsal zajímavou knihu, ale míchá v ní sny, dlouhodobé cíle a cíle pro následující volební období. Kniha působí bombasticky - fantasticky, ale to právě díky tomuto galimatyáši. Solidnější politické strany tyto věci pro voliče oddělují a tak nepůsobí na první pohled tak lákavě, ale pro pozornějšího občana při hlubším pohledu věrohodněji. .Andrej Babiš navíc by nejraději vládl sám (netají se tím), což v prvopočátku může být zajímavé, ale vždy to v historii skončilo špatně a to i po pár letech (včetně Putina, který měl také velké sny, jak Rusko změní a byl na začátku velmi demokratický). Vzhledem k tomu, že

a) Andrej Babiš čachruje se státními penězi, není jasné, jak to je s korunovými dluhopisy, vydírá lidi, kteří mu nechtějí prodat svoji firmu a Slováci ho žalují kvůli skoupení jejich pekáren na 16,7 miliard korun, není vyloučené podle toho, jak mluví a píše, že bude chtít privatizovat (a koupit) některé nemocnice, aby byla ziskové a jen pro bohaté, vyhazuje schopné lidi z kandidátek i hejtmanství,

b) má chuť vládnout sám, sestavit jednobarevnou vládu a pokud by se mu to nepovedlo, tak zrušit senát, kraje a snížit počet poslanců a v příštím volebním období přejít na většinový systém a vládnout v zemi sám,

c) má velké preference, takže jeho nápady se určitě neztratí -

hnutí ANO volit nebudu.

Přesto se podívejme,co mají strany ANO, KDU-ČSL, Top 09, Starostové a v něčem i Piráti společné, tj. co je jasné, že bez ohledu na politickou příslušnost se musí udělat v příštím volebním období a od toho tedy není dobré odvíjet preference, protože to mají všechny strany stejné:

a) Zjednodušení byrokracie a daní: Elektronické odvody daní a elektronická komunikace s úřady, zjednodušený systém.

b) Revitalizace školství, podpora menších a středních inovativních podnikatelů (je ale otázka, jak to myslí Andrej Babiš: Měl to v programu i minule a svými mafiánskými způsoby v podnikání to dělá zcela jinak, v současné době prohlásil že "malé a střední podniky jsou na prd" )

c) řešení migrační krize a dostání našich požadavků v rámci obrany

d) zastabilizování současné zdravotní péče, resp zavedení nadstandardů ve zdravotnictví, aby si majetnější mohli připlatit na novější materiály atd., jinak půjde zdravotnictví dolů. Není to ohrožení stávající péče, naopak. (Kromě Andreje Babiše, který je zcela nevyzpytatelný a hovoří o ziskovém zdravotnictví, kdy zdravotnictví nikdy nemůže být jako celek ziskové).

e) téma udržitelného rozvoje:

- postupné naplňování akčního programu,který teď schválila vláda v rámci koncepčního řešení přibývajícího sucha v Čechách a eroze půdy (něco se už stihlo v tomto volebním období)

- po roce 2020 už pokud možno neprodlužovat dotace na řepku, řešit dál naše zemědělství (kromě ANO?)

- ekologičtější zemědělství (kromě ANO)

Již zde nám také vypadává ven ANO.

V úvaze tedy ponechme KDU-ČSL, Starosty, Top 09.

Podívejme se na jednotlivé zbývající strany jednu po druhé

Top 09

je progresivní středová - mírně pravicová strana, jejíž program se mi velice líbí a i někteří její lidé jsou velmi zajímaví a schopní. Olga Somerová pro mě není vyzrálá politička, což se projevilo i v rozhovorech. Miloslav Kalousek je ale pro mě leader, který na jednu stranu má svoje zásady, na druhé straně se někdy veze na demagogické vlně, je "kam vítr, tam plášť", kope do členů jiných politických strana to i velmi spřízněných. Tohoto muže nechci podpořit v jeho jednání a tak v porovnání se dvěma zbývajícími stranami jsem se musela rozhodnout Topku z dalších úvah vynechat, byť jí přeji, aby se do parlamentu dostala a posílila střední progresivní proud.

Starostové

jsou pro mě velmi zajímavá skupina a moc jim fandím, stejně jako u Topky a Zelených zůstávají i oni v mém hracím poli - mezi nimi se pravděpodobně budu v dalších parlamentních volbách opět s čistou hlavou a na čistém stole nezávisle rozhodovat. Starostové mají zkušenosti z obcí a jejich výhodou i nevýhodou je jejich určitá různorodost. Jsou mezi nimi zajímavé osobnosti a jako poradní hlas do pranice jsou velmi potřební do parlamentu i do vlády. Přeji jim, aby ve volbách uspěli. V současné době ale potřebuji, aby strana, kterou chci volit měla ještě něco navíc, co ostatní strany (snad jen v náznaku někteří Zelení)nemají a to je určitý osobnostní přesah. Přesah, který ani Zelení nemají. Jde o celkovější pojetí člověka a člověčenství, které je podle mého tak zásadní v současné době, kdy stojíme na křižovatce

a) zda si zachováme demokracii nebo dovolíme zprvu pohodlnou a výhodnou oligarchii, která se ale vždy v historii změnila v masakr,

b) zda zůstaneme v srdci Evropy sami sebou nebo se necháme koupit Číňany a Rusy (stačí, že jsme si nechali rozkrást zemi západem - kromě smysluplných investic)

c) hlavně zda zůstaneme kulturními lidmi, tj. zda nám bude stát za to nejen hájit a budovat kulturu v tom nejvyšším slova smyslu, nebo se spokojíme s pouhou civilizací a tím s mravním úpadkem, který všude pozorujeme.

Proto jsem se rozhodla volit KDU-ČSL

Samozřejmě jsem se podívala na jejich výsledky v tomto volebním období a prostudovala detailně jejich vize, zásady i volební program.

Vždy se dá říci, co se dalo udělat lépe, protože v každý okamžik je člověk chytřejší a dělá plány do budoucna. Tak nevyčítám Andrejovi Babišovi, že ještě nezavedl elektronické placení daní, protože měl jiné věci na práci. Nevyčítám ministerstvu zemědělství, že zázračně nezlikvidovala divoká prasata, když na to zatím i při všech pobídkách nejsou lidi. Apod. Některé úkoly budou prostě čekat na další vládu. Ta současná svoji práci odvedla a vůbec ne špatnou: Na konkrétní zákony můžete mít různé pohledy, ale myslím tím to že se strany snažili splnit své volební programy a až na poslední fázi se jim dařilo díky Bohuslavu Sobotkovi a Pavlu Bělobrádkovi diskutovat ve vládě (v poslanecké sněmovně to už bylo někdy horší a ten trend se neustále zhoršuje, jak se zhoršuje styl komunikace mezi lidmi obecně). Zajímá mě, zda jsou prokazatelné výsledky toho, co měla udělat současná vláda.

KDU splnila 83% svého slibovaného volebního programu.Plnění programu pečlivě evidovala v jednotlivých konkrétních přehledných záložkách na svém webu. Přibývalo tam "rozpracované" "splněno." Tím, že jsem jednotlivé politické strany včetně konkrétních bodů sledovat v průběhu roku, tak mohu vyhodnotit alespoň takto laicky práci KDU.

Někteří lidé říkají, že vláda nic neudělala. Není to, pokud se podíváte na volební programy politických stran 2013 -2017 pravda.

Ministerstvo zemědělství

- Konkrétně v agendě ministerstva zemědělství došlo k přehlednějšímu značení kvality potravin a hlavně k preciznější a odbornější kontrole (koho to nezajímá, tak stejně přehlédne, ale to už je každého svobodná volba).

- Došlo ke konkrétní pomoci zemědělcům,zejména menším zemědělcům, což není téma tolik lidové a tak to zde nechci rozebírat.

- K oživení vědomí kvality a potřebnosti lokálních potravinpřispěl ministr Jurečka jak svým osobním příkladem, tak širokou vzdělávací a motivační činností. Jak moravský charismatik typu chasníka-hospodáře ovlivnil zásadním způsobem trend českého zemědělství.

- Došlo k posunu v rámci udržitelného rozvoje v rámci rozvoje přírodnějších ekosystémů v rámci pozemků vlastníků, kteří mají pole: nejen nutnost určitého přírodního procenta pozemku, ale i různé způsoby vytvoření vodních rezervoárů, vhodnosti plodin na svažité terény, oddělené protierozní pásy apod. v boji proti suchu a k přežití živočichů. Navázat zásadnější spolupráci (vůbec chtít zapracovat na tom, aby na to vůbec zemědělci chtěli slyšet) je velká práce, která není moc vidět. Většinou až následující období vždy přinese možnost radikálnějších opatření. A to nás bude čekat.

- Ministerstvo zemědělství řešilo nelehkou situaci moru divokých prasat

- Začala první podpora života venkova.

Budu ráda, když Marián Jurečka bude pokračovat v tomto odvětví dál, ideálně jako znovuzvovený ministr.

Ministerstvo kultury

- ať máme vztah k církevním restitucím jakýkoliv, byly provedeny podle nutného obecně platného zákona o restitucích a současný ministr měl pouze dohlédnout na to, zda se někde nedějí nějaká šméčka. Jelikož jsem se církevních restitucí dost obávala, situaci jsem sledovala. Svoje poznatky jsem shrnula ve studii: http://kulhava.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=615248. Kdo nechce číst, mohu jen sdělit že žádná katastrofa se nekoná a řada obcí je ráda, že se o její majetek stará církev, protože ho bude chtít spravovat dlouhodobě v rámci pastorační a charitativní a vzdělávací činnosti a ne prodat do nepovolaných rukou.

- Další emocionální téma je komunikace se sudetskými Němci. Tam jsem dokonce nepsala žádnou studii, protože v tématu jde čistě o to zachovat komunikaci s celou organizací v Německu, která se tím zabývá a to i s jejím radikálním křídlem, které zatím neumí Němci vyloučit (ale věřím, že na to jednou dojde). Pokud se komunikuje a neválčí, pokud se pokouší lidé navzájem pochopit ale zároveň stojíme pevně ve svých postojích, že se rozhodně žádné majetky vracet nebudou, pak je to nejlepší, co může být. Věřím, že časem v dalších dojde k přirozenému emocionálnímu uvolnění tohoto tématu stejně jako tématu nacismu u nás (stále se málo lidí učí německy a není to dané jen angličtinou - máme v sobě po tři generace zabudované trauma druhé světové války). O žádné vracení majetků samozřejmě pro sudetské Němce není v reálu řeč. Jak Pavla Bělobrádka, tak Daniela Hermana mrzí, že z toho média dělají emocionální melodrama a tím právě oni způsobují xenofobní náladu na obou stranách. V rámci lží a desinterpretací bohužel nejsou ušetřena už ani klasická média, např. čt 24, protože i oni přejali bez ověření zprávu, že "Čunek byl proti koalici Stan a Lidovců", přitom to byl právě on, kdo rozhodl o tom tím, že přesvědčil určité množství lidí o tom, že Lidovci do koalice šli. Nedivím se Bělobrádkově určité už mírné (ale velmi solidní) nabroušenosti, že si média zprávy neověřují a podporují kopírování bludů pro veřejnost.

- Je jeden bod, který ministerstvo kultury prošustrovalo a to je integrace muslimů v Čechách. Muslimů máme v republice 20 000 -25 000 a z naprosté většiny jsou to normální lidé, kde byste i těžko hádali, zda je to muslim nebo Ital či Španěl. apod. Některé poznáte podle speciálních obchodů (kebab, koření apod.), ale také s nimi nejsou vůbec žádné problémy. Přijeli do Evropy právě proto, že chtějí žít evropským způsobem, ať už jsou sekulárním nebo praktikují integrovanou víru jen doma. Některé ženy nosí šátky, jiné ne. Jen velmi malá část je ortodoxní (nosí speciálnější oblečení apod.) a z nich jen velmi malá část fundamentalistická. Ti se v počtu stovek pohybují okolo muslimských center, která jsou bohužel naukově i finančně podporovaná od fundamentalistických imámů Saudské Arábie. Nejhorší ale nejsou muslimové přišedší, ale naši konvertité. Ti jsou radikální. Tajná policie v dané věci pracuje a situaci má pod kontrolou (nebezpečí nehrozí větší než dříve - tj. téměř žádné), ale mohli jsme udělat krok napřed a to integrovat i tuto malou komunitu, protože kdyby k nám přicházeli muslimové, kteří by se potřebovali na někoho navázat, tyto skupinky skutečně nejsou tím, na co bychom si měli přát aby byli navázaní. Začínají také útoky proti umírněným muslimům, což je právě dáno nejasností v rámci toho, jak naše komunita vypadá. Problémem v integraci bylo to, že vysoké školy nejsou zatím stavěné na toto téma a ministerstvo tudíž nemělo relevantní podklady (pouze jsme na zkoušku se pokusili o integraci skupinky běženců a samozřejmě, že to nevyšlo, když chtěli do Německa, kam nakonec utekli). Není zatím ani dostatečné množství odborníků (i když první vlaštovky se objevují), kteří by byli schopni se tématem odborné integrace zabývat.Toto téma tedy zůstává jako úkol pro další vládu.

- Je škoda, že pečlivě připravovaný a podle odborníků velmi kvalitní památkový zákon, který pan ministr připravil, neprošel v rámci konce volebního období s politickými hrátkami sněmovnou. Zákon ale není k zahození, další vláda ho vytáhne a pokud bude moudrá, tak jen něco málo přepracuje a předloží ke schválení.

- Ministr Herman realizoval s týmem řadu projektů v rámci 7 operačních programů.

- Podařilo se zvýšit nedůstojné platy umělců a technických pracovníků i knihovníků v průměru o 35%

- Podařil se např. renovovat Kuks, vytvořila se Národní digitální knihovna atd.

- V rámci ministerstva kultury došlo k navázání styku s významnými zahraničními umělci v rámci různých druhů umění a zlepšila se i atraktivita Čech pro významné filmové světové osobnosti. Předseda vlády Bohuslav Sobotka, který by mohl v rámci politického boje chtít poškodit Hermana, ho za jeho práci oficiálně a v konkrétních bodech pochválil.

Přestože je i pro mě Daniel Herman kontroverzní, nemalý kus práce odvedl a dovedla bych si ho představit, kdyby pokračoval ve své práci (nebo někdo další z KDU-ČSL), protože kultura je stejně jako zemědělství jejich obor, kterému se věnují léta a mají zkušenosti i z obcí.

Bělobrádkova příprava revoluce hospodářství České republiky

Ještě na začátku tohoto roku se politické strany nemohly dohodnout, zda podporovat v Čechách montovny a tak práci pro lidi, kteří se za ní postěhují (nebo právě nepřestěhují) ze severních Čech a severní Moravy, zda je důležitá výška platu a kvalita práce (resp. důstojnost práce). Těchto debat se jen okrajově účastnil Pavel Bělobrádek, který měl zcela jasno a pracoval na tom, aby česká republika nastoupila cestu inovací a tak se naopak z trendu montoven vyvázala a během času se dostala zase na ekonomickou špičkou Evropy, protože tím, že jsme prodali stylem "zhasneme a všechno rozkrademe a rozprodáme" (politika ODS) větší část republiky, něco poničil vstup do EU, musíme budovat budovat český business znovu. Jeho cílem je provázat českou vědu a český business, podpořit technologické novinky.

Toto období opět bylo klíčové, kdy se podařila navázat základní spolupráce - resp. dialog mezi vědci a průmyslníky. Nebylo jednoduché vyšlapat nové koleje zejména proto, že některé ústavy ČR jsou zastaralé a sedí tam zasloužilí, ale už nevýkonní docenti. Opět stejně jako v zemědělství, větší výsledky nemohou být ještě vidět, protože konkrétnější projekty se teprve rozbíhají. Ale rozbíhají. Podařilo se i podpořit významnější startupy a jsou vytvořené i některé nové systémy na podpoření startupů, které mají význam pro české inovativní hospodářství. Mám pocit, že je to tak křehká práce v rozběhu, že by bylo dobré, aby na stejném místě příště seděl znovu Pavel Bělobrádek a svojí vizí, charismatem, ale na rozdíl od Andreje Babiše i taktem a srdečností pomáhal dál překlenovat bariéry i předsudky a zastaralé postupy, které jsme si za doby komunismu i polistopadové éry nasbírali. Tak, aby "žádná strana nešla od toho", ale naopak se podařilo posunout českou republiku do vyspělé společnosti nejen v otázce vydělávání peněz, ale i kultury jednání a vstřícností. Byla bych ráda, aby v započaté práci v další vládě pokračoval.

Pavel Bělobrádek také napsal knihu, je ke stažení na www.kdu.cz. Kniha je pečlivě členěna na osobní život Pavla Bělobrádka, jeho popis vývoje polistopadové politiky a politiky KDU (i s chybami), zásad KDU politiky dlouhodobě a nakonec politické plány KDU na toto volební období. Kniha je čtivá, velmi srdečná a místy lidsky velmi hluboká. Vřele doporučuji k přečtení i kdybyste nebyli voliči KDU-ČSL. Zmiňuji ji zde proto, že ať budete volit kohokoliv, ukazuje důležitá témata, která se týkají našich osobních i společenských životů.

Alena Kulhavá

Autor: Alena Kulhavá | čtvrtek 17.8.2017 7:02 | karma článku: 21.57 | přečteno: 1561x

Další články blogera

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma článku: 24.29 | Přečteno: 610 |

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma článku: 38.89 | Přečteno: 4714 |

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma článku: 13.33 | Přečteno: 428 |

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 15309 |

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 27.88 | Přečteno: 319 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 24.63 | Přečteno: 1236 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 235 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 179 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.84 | Přečteno: 245 | Diskuse
Počet článků 234 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1184

Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...