Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Paní, jak jsem psal už dříve, vy máte záběr jak několik vědeckých ústavů. :-))))

Jsem rád, že podobná aktivistka neučila moje děti.

Diskutovat s vámi, jak vidím z dosavadního průběhu diskuze, nemá smysl.

Jen se musím smát, když o "záchraně všehomíra" zasvěceně mluví Jurečka. Ministr, za jehož éry se schválilo prodloužení nesmyslného "obohacování nafty přidáváním "řepky". Ministr, který pro malé zemědělce neudělal skoro nic a šel na ruku agrokombinátům, jako všichni ministři a vlády před ním i po něm, nám teď bude kázat o záchraně klimatu. ;-D Nechystá se náhodou do europarlamentu? Vůbec bych se nedivil...

0 0
možnosti
Foto

Pane Jurčáku, do europarlamentu se nechystám...nabídku jsem měla v minulém období, ale odmítla ji, protože a) umím sice anglicky a umím i studovat zákony v angličtině, ale ne tak dobře, abych v tom mohla jako odborník pracovat b) mé poslání je v práci s lidmi a také propojovat různé lidi a oblasti, ne se zahrabat do papírů. Přestože anglických knih a studií z klimatických konferencí jsem (které mi zaslal pan docent Cílek) přečetla docela dost. Aktivistkou také nejsem, protože je pro mě důležité respektovat i ostatní, kteří potřebují jít svými cestami, to asi bylo i zřejmé z předchozího článku. Ale komunikaci mezi lidmi považuji za důležitou. I ve škole platí, že je zcela na dětech, jakou budoucnost si udělají.

0 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že neumíme poručit větru a dešti, protože jsme zavrhli komunismus, který jediný by tohle (zcela jistě jednou) dokázal. ;-D

V dobách Sherlocka Holmese byl Londýn pověstný strašným počasím, mlhami atd. Pak někdo zjistil, že na to má vliv topení rašelinou. Nevím jakým činem se podařilo rašelinu eliminovat, ale časem mlh ubylo a vzduch se stal dýchatelným.

Alergologové tvrdí, že vzrůst alergických onemocnění způsobují částice, vzniklé obrušováním pneumatik. Ty se vážou na pyl a ten se teprve stává alergogením.

Ovšem úbytek prachových částic v ovzduší má jako následek úbytek dešťových srážek. Rozptýlený prach totiž podporuje kondenzaci vodních par. Takže je-li prachu méně, delší dobu neprší. Ale pak koncentrace par stoupne natolik, že nastane lavinová kondenzace a přívalový déšť. (Můj prastrýc byl meteorologem).

ATD.

Můžeme třeba ovlivnit to, že magnetické pole Země se posouvá? Má kácení amazonských pralesů vliv na zvýšený obsah CO2 ?

Víme vše - nevíme nic.

Nicméně můžeme udělat aspoň jedno: chovat se tak, aby se naše příroda neměnila ve skládku odpadu.

0 0
možnosti
Foto

Jejku...různé věci dohromady...ano komunismus zpět nemá smysl, na to právě upozorňuji i studenty v minulém článku: Komunikace, postupné řešení, ale ne násilí. Další věc ale: Jak, že nezpůsobuje kácení lesů zvýšení CO2 ve vzduchu? Kam se jako poděje? Když koráli odumírají (tj. ani do schránek ne) a prostě spálíte les s určitým množstvím uhlíku? Prosím, doložte studií. Jinak budeme potřebovat pravděpodobně mnohem více změnit své chování, než jen zacházení s odpadky. Ale je to dobrý začátek.

0 0
možnosti
LC

Naprosto klasicky manipulujete. Tak, jako Klaus nikdy neřekl, že nezná špinavé peníze, tak ani nikdy neřekl, že neexistuje klimatická změna.

5 0
možnosti
Foto

Pane Chlumský, přiznám se, že si nepamatuji všechny výroky Václava Klause a pokud to pánové řekli nepřesně, prosím, opravte mě, ať v článku opravím.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS