Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ti mladí vytváří nejvíc plastového odpadu.Ekologii mají jenom v hubě.

1 1
možnosti
Foto

Poslouchal jste řečníky? Někteří nakupují bez obalu, někteří jsou i vegetariáni. To jsou ti (minimálně někteří) demonstrující. Ano, řada mladých žije, jak popisujete a pro ně byla také demonstrace určená - je i záznam, aby se zamysleli.

0 1
možnosti
Foto

Přidávám odkaz na dnešní rozhovor Václava Moravce s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem a se dvěma odborníky, který jsem až teď měla možnost sledovat: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/219411030510317-otazky-vaclava-moravce-2-cast/

0 1
možnosti
Foto

Máte tam bodově popsané samé vznešené cíle ale nešlo by začít od toho, co můžeme změnit kolem sebe, konkrétně se postarat o zeleň v okolí, sázet stromky, sázet popínavky, kde je to jen možné. Působit na magistráty, firmy, odpovědné pracovníky, aby zapojovali více zeleně do projektů. Kdysi se jezdilo sázet stromky, dnes se jezdí na konference a stávovat.

2 0
možnosti
Foto

R^ Paní Brehtová, právě o tom je také - co můžeme udělat v praxi. Praxe je jak místní rozvoj, na který upozorňuji, tak restrukturalizace krajiny. Obojí ale potřebuje nějakou organizaci, něčí jsou pozemky. Někde se lze snáze domluvit (na obci, ale zase ne tak, aby všude byly jen stromy místo parkové plochy i orevřenější). Někde je třeba zásahu vlády, protože jsou různé lobby...a o tom je článek, kromě toho, že můžeme sázet. V obcích je to i otázka toho, že ani není kolikrát kam, na soukromých pozemcích je to otázka vlastnických práv. V lesích to už také není tak snadné po loňském létě, protože schnou i listnaté semenáčky. Jít někam sázet s tím, že to za dva měsíce chcípne...Stejně tak u budov: Mám problém, že i při denním zalévání rostliny nevydrží...Jsme ve fázi, kdy to bude chtít i spolupráci s odborníky. Ale dá se, díky za Váš podnět, připomínku, že dalšímu člověku na tom záleží a něco pro to dělá.

0 0
možnosti

Milá paní Kulhavá.

Byl jsem mladý, jako Vaší žáci.

Mám několik výučních listů z doby, kdy k jejích získání musel mít uchazeč znalosti a dovednosti, 2 maturity a jeden diplom.

Učil jsem, jako Vy.

Založil a (úspěšně) vedl firmu a zaměstnal lidi.

Zažil jsem deset prezidentů.

Proto si troufnu tvrdit, že nejsem až tak úplně blbý. v šedesátých letech nás na VŠ učili, že nastává kulminace teplého klimatu.

Doporučuji Vám, přečtěte si knihu - Velká kniha o klimatuí v Zemích Koruny České.

Spoluautor Cílek

3 0
možnosti
Foto

R^Pane Jiroušku, děkuji za inspiraci nejen pro mě. Co nejen z té knihy vyplynulo pro Váš osobní život? Děkuji předem za odpověď.

0 0
možnosti
Foto

Změnit cokoliv mohou jen ti, kteří na to mají prostředky, obvykle finanční. Reálně tedy např. nadnárodní korporace. Myslíte, že na ně mají demonstrace nějaký vliv?

0 0
možnosti
Foto

Takže doporučujete sedět s rukama v klíně, neinspirovat lidi k udržitelnějšímu rozvoji (když už řada mladých to žije), nekomunikovat s mladou generací, nekomunikovat s politiky protože ti stejně nic nezmůžovu? Nepomáhat v rekultivaci krajiny, protože stejně za pár let tu bude poušť? Nebo jak? Tento článek je hodně o žité praxi nás všech - jak jste k tomu tedy přistoupila Vy a co byste studentům poradila, aby dělali a ne aby nedělali?

0 0
možnosti

Na webu http://www.osel.cz se vědci vzájemně informují o vědeckých novinkách napříč všemi vědními obory (nemají tam důvod tlačit nějakou ideologii). Tady je několik citátů z několika článků:

"S klimatickými aktivisty lze souhlasit v jednom: Změna klimatu je skutečností a skutečně už začala. Už zase. A zdaleka ne poprvé. V 70. letech se zjistilo (Denton a Karlén), že v tání a přibývání ledovců ve Skandinávii a na Aljašce existuje cyklus cca 1500 let":

http://www.osel.cz/6695-nezastavitelne-globalni-oteplovani-kazdych-1500-let.html

"Zvýšené koncentrace antropogenní části skleníkových plynů přímo souvisí s vlivem člověka, nelze však ani z upřesněné spolehlivosti výsledků dovozovat žádné kvantitativní stanovení podílu člověka na globálním oteplování a následně na klimatické změně.":

http://www.osel.cz/2482-antarkticke-teploty-nesedi-na-klimaticke-modely.html

"Není možné zastavit klimatickou změnu, přirozený fenomén, který věky ovlivňoval lidstvo... pokusy snížit emise zpomalí ekonomický vývoj, současný přístup OSN k redukci CO2 pravděpodobně zvýší utrpení lidí z budoucí změny klimatu než by je snížilo...":

http://www.osel.cz/3164-otevreny-dopis-o-zmene-klimatu-generalnimu-tajemnikovi-osn.html

7 0
možnosti

P11e23t71r 84A13g52u84l72á58r

17. 3. 2019 14:18

NAprostý souhlas

1 0
možnosti
Foto

Už jsem to jednou psal a tak znova. Byl jsem díky manželce v kavárně, kde měl přednášku vedoucí hydráku, oddělení, které předpovídá počasí. Já tam nechtěl jít, protože jsem říkal, že to bude zase vymývání mozků. V kavárně byli samí mladí, popíjeli bio čaje a jedli bio zákusky. Kdyby nebylo manželky, otočil bych se a šel. Začala přednáška a ten přednášející začal na grafech na filmu, který promítal snášet důkazy, že nejsou důkazy, že by změny klimatu způsoboval člověk, že klima na zemi se mění stále a mluvil o tom, kdo to hlavně na zemi způsobuje. Mládež začal hlasitým projevem dávat najevo, že nesouhlasí a začala se zvedat, platit a odcházet. Na závěr nás zůstalo pár. Pro mě to bylo poučení spočívající v tom, že mladí mají svůj názor a jiný odmítají přijmout a to je podstatný rozdíl oproti nám.

6 0
možnosti
Foto

Ano, v tom problém je. Prosím, doložte odkazem na nějaký výzkum, kam se ztratilo to množství CO2 a dalších plynů, které člověk za 150 let vyprodukoval. Protože uhlíkovou stopu lze snadno spočítat a i její důsledky.

0 0
možnosti

Vážená paní Kulhavá, s mnohými tezemi vašeho "dopisu studentům" lze bezesporu souhlasit, osobně se mi nejvíce líbí zmiňovaný rozvoj technologií, které mohou životnímu prostředí pomoci. Problém vidím, já osobně, v jeho celkovém vyznění - my máme pravdu, my vyžadujeme změny, které se negativně dotknou všech a vy milí studenti pracujte na tom, aby reakce lidí na tyto negativní změny byly co nejméně citelné. I když pominu, že klidně pravdu mít nemusíte ( zřejmě projev "psychologie odmítání"), tak obyvatelé ČR na které apelujete, planetu v žádném případě nezachrání. Ani obyvatelé EU. Klidně samozřejmě budu studovat obaly na sušenkách, jestli v nich není palmový olej, ale orangutany tím nezachráním, protože pokaždé, když pojedu autem (moc nejezdím), ale i autobusem ( jezdím MHD) prostě tento olej spotřebovávám. To jsem použil jako příklad. Prostě cítím obavy z toho, že se pomocí klimatického alarmizmu pokouší některé skupiny dostat minimálně k ohromným penězům a spíše ještě k ohromné moci. A to na základě ne příliš ověřené teorie.

3 0
možnosti
Foto

Ano, bojujme za udržení životních podmínek.

Ale vložme to rukou odborníků, ne fanatiků.

7 0
možnosti
Foto

Ano a o to studenti žádali: Aby politici poslouchali odborníky. Já jen tlumočím to, co jsem s nimi osobně hovořila.

0 0
možnosti

P87e92t86r 91A29g74u89l33á92r

17. 3. 2019 11:21

Lidé, kteří nemají žádné výrobní prostředky s potenciálem ovlivňovat životní prostředí chtějí demonstracemi bojovat proti těm, kteří mají kapitál a výrobní prostředky, zaměstnávají a živí mliony lidí, udržují ekonomiku v chodu, přispívají do penzijních i daších fondů. Paradox je, že by všichni tito demonstranti nebyli schopní bez valné většiny těchto podniků žít. Všichni mají mobil, notebook, spotřebovávají elektřinu z uhlí, dámy používají produkty chemických závodů... Hádal bych, že před sto lety by naopak všichni demonstrovali za to, aby dostali práci, měli kde bydlet, lékařskou péči a farmaka a čisté koupelny a záchody. Všechno to, co je produktem moderního špinavého průmyslu a co před sto lety nebylo.

6 0
možnosti
Foto

Petře, a co děláte konkrétně Vy ve svém životě? Řada řečníků právě o tom tam hovořila, aby inspirovala ostatní.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS