Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Některé věty v článku nedávají vůbec smysl, článek celkově je taky dost zmatený. Ale k tématu stávek:

Tihle mladí mají pech. Mají mír, demokracii, svobodu, materiální zajištění, zdravotnictví i školství zdarma a lidská práva. Proti čemu tedy demonstrovat, nechtějí-li být za nacistu, rasistu, fašistu, xenofoba, homofoba a islamofoba? Zbyl jim tedy jen ten klimat. A to ještě v moderní zemi, která se ochranou klimatu skutečně zabývá, oproti Číně, nebo zemím třetího světa.

Ale mladí se musí proti něčemu veřejně vymezit. A zahodit mobily, PC a módní oblečení s doplňky není tak pohodlné, jako načmárat jakýkoliv nápis na karton a mávat s ním na náměstí.

My to měli o moc lepší. Stáhli jsme krabku Startek a dvě láhve vína a u toho jsme si vyprávěli protikomunistické vtipy. A měli jsme odboj splněný.

3 0
možnosti
Foto

No, úplně s Vámi nesouhlasím...ano, sice se nějak státy globálním oteplováním zabývají - Pařížská dohoda, dílčí kroky vlády, dílčí kroky vlády v rámci úpravy krajiny, strategie 2030. Asi jsme udělali, co mohli. To, co je jisté, že to VŮBEC NESTAČÍ a že pokud CHCEME PŘEŽÍT, je třeba tempo změn výrazně zrychlit. Dokážete si představit do toku 2030 snížit emise o 80%? Tak by to podle vědců totiž mělo být. Máte pocit, že tudy postupujeme? Víte, jaké obrovské nebezpečí skýtá tání permafrostu? Dokonce je otázka, jak se bude chovat, zda už i tak není pozdě...když člověk začne studovat hlouběji, zjistí fakta, která vůbec nevedou k pasivitě a klidu. Jsem naopak ráda, že stávka nebyla hysterická, ale zcela věcná. Právě i s tím,co ti, co o tom mluvili, sami dělají. To, že nás asi bude čekat více změn v životě, je jasné a něco si také určtě studenti neuvědomují, ale na začátek to není potřeba. Kdyby do příštího roku bylo (včetně ne zbytečně nového mobilu) toto samozřejmostí - I VE VAŠEM ŽIVOTĚ, bylo by to fajn. Pak můžeme pokračovat dále. Přidáte se?

0 0
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik