Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

EU musí vycházet z toho, že všem potřebným v Africe nebo kdekoli jinde na světě prostě nedokáže při nejlepší vůli pomoci. Řešením proto není nějaký dokument, který řeší koho, kolik a kam, ale jednoznačná ochota, připravenost a odhodlanost bránit si své hranice. Pokud to tak bude, lidí ochotných riskovat cestu na nafukovače přes Středozemní moře ubyde na počty, které už se v azylových řízeních dají zvládnout. Nicméně tam to nekončí. Azyl samozřejmě mohou dostat pouze lidé opravdu ohrožení válkou, ten zbytek ne a pokud nemají vůli naučit se jazyk a pracovat, tak jako všichni ostatní, nemohou je nechat státy vyžírat jejich sociální systém bez odvedené protihodnoty. Proto není jiný způsob, než takové bez další diskuse vyhošťovat.

1 0
možnosti
Foto

R^ Takže jsme vlastně ve shodě že? Ale naštěstí pomoci Africe můžeme docela efektivně, když budou otevření: Vyučování zase tolik nestojí. Jak psal Tomáš Zdechovský - chce to zrevidovat programy, ty nefunkční zrušit a naopak programy typu co dělá Jurečka v Zambii, takových by mělo značně přibýt. Jeho zprávy jsou pro mě až překvapivě dobré - není to tak tragické (byť sucha přibylo), migrace se (kromě obrany hranic) dá do jisté míry zastavit i tak.

0 0
možnosti
JL

Chápu, že politici a úředníci části Evropy, té tzv.západní, chtějí vyřešit migraci tak, aby to jelo jako na běžícím pásu: pak by totiž už nemuseli nic řešit, ale jen distribuovat příchozí. Ale může dojít k situaci, že už imigrace bude neúnosná ekonomicky, bezpečnostně i politicky - a pak se státy prostě budou bránit migranty přebírat - jako to předvedlo Maďarsko nebo Makedonie, která balkánskou cestu prostě blokla. Teď se bude hrát pokr o Dublinu IV, a všichni odpovědní politici EU se budou tvářit, jako že není žádný problém - ale ten za 5-10 let prostě může být a to tak velký, že neřešitelný. Co mě děsí, je to bruselské pokrytectví (+ německé, italské, řecké, francouzské atd.). Němci hlásali líbivá hesla o integraci, ale někde jsem četl, že příbuzené, které si azylanti budou moci vyžádat, omezují - na ty nejbližší. Další problém pro chudé země jako je ČR, je, že navracení nepřijatých migrantů je finančně velmi náročné a někdy nemožné: africké země prostě řeknou: Nebereme, poraďte si, jak umíte. - A pokud existují prognozy, že se do pohybu směr Evropa chystá 100 milionů Afričanů - je každému, kdo má mozek, jasnmé, že to nejde. Střílet migranty není nutné - stačí je nevozit do Itálie svépomocí a vyjednat s bnapř, s Lybií a Tureckem blokování.

3 0
možnosti
Foto

R^ Jirko, mluvíte stejně jako já i Tomáš Zdechovský a řada dalších našich politiků. Takto se skutečně situace má. Nevidím přesně do toho, co vede německé politiky v rámci vnitrostátní politiky k nesmyslným slibům, že se z toho protáčí panenky našim politikům (např. Ondřejovi Benešíkovi), ale i vynikajícím úředníkům (Pavla Novotná na ministerstvu vnitra, které si politici různých stran velmi váží). Je to mezi řádky, ale je to bohužel silné. Je nutné, aby se V4 a i další země spojily a začalo se uvažovat nemocensky.

0 0
možnosti
SM

To je síce pekné, že jednotlivým štátom zostane možnosť vyhostiť všetkých, ktorí na azyl nárok nemajú, ale dobre viete, že v praxi je to takmer neuskutočnitelne bez použitia násilia. Tí ľudia zostanú tam, kde ich privezú, alebo pôjdu tam,kam sa im chce. Museli by ste zrušiť Schengen, vybudovať detencne zariadenia a povoliť použitie násilia proti ľuďom, ktorí žiadne európske zákony neuznávajú. Inak miliónové masy bez nároku na azyl zostanú v Európe. Vlastne sa to už deje. Žiadna karma!

6 0
možnosti
MF

Paní Soňo díky - hlas zdravého rozumu, jako bychom byli všichni hlupáci a znovu uvěřili, vždyť víme, že trestných činů se tu často doupouštějí právě ti, kteří azyl nedostali a přesto v Evropě v klidu žili dál, jak nám pak chce někdo vykládat, že od Dublinu IV to bude jinak! Raději si postojím na hranicích při prohlídce a budu na tom finančně hůř než tohle peklo na zemi mít i u nás!

3 0
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik