Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^ Ač detailně neznalý školského prostředí, myslím, že článek je vyvážený.

Přichytil bych se ale jednoho, dle mého, správného názoru: společné akce studentů by měli být odpoledne mimo čas výuky.

Už jsem to napsal jinde:

Kdyby se akce konala mimo dobu výuky, bylo by méně námitek - samozřejmě by pak byla účast o poznání menší. S tím stojí za zvážení, když k takové politické akci musel dát ředitel souhlas, zda nebyl porušen školský zákon v bodě o apolitičnosti školského prostředí.

Znamená to, že když studenti požádají o přerušení výuky z důvodů účasti na akci některé politické strany nebo nějakého hnutí, bude jim stejně vyhověno??!!!

1 0
možnosti
Foto

Napoprvé a výjimečně pokud bylo využito didakticky, tak je vhodné, resp. nemuselo být nevhodné. Pokud zvládli formu (a kde nezvládli, tak se z ní poučili), jen příště je výzva zase pokročit o kus dál :) a zvládnout to odpoledne a samostatněji - podle toho, kdo má k čemu skutečnou potřebu a obsah.

0 0
možnosti
Foto

nadhodila jste skutečně složitou tematiku-nevyzrále děti těžko mohou mít pojem o tom, o co vlastně jde-u těch větších naopak je myslím dobré, když se zajímají o současné dění-ale všeho s mírou

1 0
možnosti
Foto

Paní Aleno, přečetl jsem si rád. Myslím si, že to je vždy citlivé téma a pro kantora i náročné, aby zůstal nad věcí a objektivní. A to ve všem. Přeji Vám krásné dny

1 0
možnosti
Foto

Pane Vrbo, děkuji za přání. Je to o konkrétních situacích nejen v těchto oblastech. A skutečně někdy ta rozhodování nejsou snadná právě proto, že člověk chce zároveň podpořit mladé iniciativy, zároveň on je svědkem a tudíž nemůže nebýt svědkem a pak je otázka...asi je dobré to alespoň vědět, aby to neulítlo někam do extrému, oscilovalo kolem rovnováhy.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu - je škoda zabít iniciativu a zájem mladých lidí o politické dění ve společnosti, ale všeho s mírou. Protesty a recese jsou studentům vlastní, ale mohou být i samoúčelné. Mladí lidé by měli hlavně chodit k volbám, další iniciativy až pak. A školy by měly jejich podporu více zvažovat... ;-)

2 0
možnosti
Foto

Je právě i otázka: Určitá recese mírně za hranou pokud je odpoledne a v režii samotných studentů, tak je přijatelnější, než když je tomu oficiálním svědkem učitel. Při hlídání na chodbě, když děcka dělají někdy blbosti, které jim vlastně prospívají, ale jsou na hraně, tak to mohu přejít, když dělám, že to nevidím. Jakmile bych se k tomu začala vztahovat, už se ode mě jako od dospělého očekává...

0 0
možnosti
Foto

R^ ;-D Ahoj, Alenko. Mám radost, že to vidíme podobně - je to složité téma.

3 0
možnosti
Foto

Veroniko, díky za reakci, je to složité téma, ve kterém je škola zabít iniciativu, ale není dobré dávat prostor pro rozjezd bezuzdné pseudomoci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik