Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mononukleóza jako transformační nemoc - moje osobní zkušenosti

Považuji za kontraproduktivní posuzovat, zda je nemoc znakem vlastní nedokonalosti, výzva, transformace či něco jiného. Je to jen otázka úhlu pohledu a posuzování místo vlastní práce a modlitby daného člověka i lidí okolo nemá 

smyl. Všichni jsme nedokonalí a do té míry, do které se potřebuje duše náhle posunout, tak si vytvoří buď životní zlom, náhlou náročnou situaci, úraz, nemoc, jen někdy krásnou proměňující událost. 

MONONUKLEÓZA

Pokud ji člověk dostane v pozdějším věku a ještě v náročné situaci, může se projevit náročně. Tak tomu bylo i v mém případě:

Několik poradců nás mělo ordinace svého času blízko sebe a měli jsme jednoho pronajímatele (pronajímatelku). Na jednom setkání tato velmi energická paní s hlubokým hřmotným hlasem - pronajímatelka - s vlasy jak čarodějnice - na nás zařvala svoji  (naprosto neopodstatněnou a nečekanou) agresi takovým způsobem, že tím, že jsem seděla přesně ve směru střely (vlastně věty skoro až prokletí), dostala se mi tato energie do jater. Večer mě začala bolet játra. Nemohla jsem tomu věřit. 

Nemusíte také, ale ještě zajímavější situaci jsem zažila o šest let let dříve v Německu na táboře, kam mě pozval můj kamarád (chodili jsme spolu s mým bratrancem každý týden hrát a zpívat lidem do jedné hospůdky) jako náhlou náhradu za nemocnou vedoucí (přestože jsem neuměla kváknout německy): Netušila jsem, že tento kluk má těžkou hraniční poruchu (až psychopatickou), kterou umí umně překrývat (i mu to bylo líto a i nebyl rád, že umí všechny psychoterapeuty obelstít...několik nocí jsme s ním potom na táboře s kolegyní vedoucí proseděli...nebyly mobily, my jsme neuměly německy...musely jsme ho jen stabilizovat a ve dne se starat o děti). Velmi milý a srdečný kluk s hudením talentem, ale když se dostal do pocitu, že nezvládá, byl schopen i zabití (dříve málem zabil svého syna) a to se projevilo i na táboře: Neuměl zacházet s dětmi, narazil i na svoji lenost a svoji frustraci se snažil vybít na nás. Jednou šel proti nám a vypustil něco tak silného, že jsme se spolu s druhou vedoucí pozadu odkutálely dozadu. Jen tím, co na nás energeticky vrhnul. Dodnes bych tomu nevěřila, kdybychom nebyly dvě...měsíc se mi situace z toho tábora vracely...Díky tomu jsem se od jednoho psychoterapeuta seznámila s metodou, jak se takovým lidem s poruchou osobnosti dá pomoci: Metoda "vysvlečení ježčí kůže." Je k ní ale potřeba širší spolupráce okolí daného člověka (kromě práce terapeutické) a měla jsem možnost s tím potom pracovat (jako pomocník, nikoliv terapeut) u jiného člověka v budoucnu. 

Zpět k mononukleóze: Nic není náhoda: Zásah do jater od té ženy (bylo to na rovině až prokletí) a i její pozdější vyhrožování fyzického ublížení (když jsem nechtěně odkryla její šméčka a věcně se na ně šla zeptat - pak následovalo samozřejmě okamžité odstěhování se) ve mě vyvolalo frustraci a vztek. A tím se rozjela mononukleóza při expiraci bacilu opět v zajímavé situaci. 

Nemoc pro mě byla výzvou, školou: 

- Uvědomění si, jakou moc má slovo (plus energie za ním stojící) a zejména, pokud je člověk nepřipraven, absolutně to nečeká a hlasité zařvání ho uvede do šoku. 

- Vyvztekat se a odpustit byla jedna rovina transformace. Ale zdaleka ne jediná. Lekce zahrnovala právě i další zajímavá poznání:

- Poprvé jsem mohla vnímat játra fyzicky a i si vážit jejich práce, protože v době nemoci zásoby v těle prostě nedokázala játra přeměnit na energii a tak první měsíc i ujít 50m bylo jak dojít na Mont Everest. Známky poškození jater ještě další tři roky (v náznaku pět let - pak už jen velká únava po obědě). A něco je jinak už na vždy, ale vlastně prakticky pro můj život žádná změna: jen výjimečně malinkaté množství alkoholu a co výjimečně smažené. A někde zdvižený prst: nechodit pozdě spát. 

- Člověk se naučil jíst na vodě (a pak do toho kápnout malé množství léčivého oleje) se zdravými bylinnými kořeními, ale i vychutnávat jemnou chuť potravin jako takových.

- Při velmi náročné fyzické práci jsem si krátce na to vyhodila dvě ploténky, kde při oslabených játrech léky (i při dozoru lékaře) vykonaly více devastační účinek (pak i na ledvinách), než se čekalo. Nemohla jsem vůbec solit a ve 20 stupních musela mít péřovou bundu na sobě. Játra byla ve stavu jako při mononukleóze. Zázrak akupunktury a bylin, které uvedly léčivé procesy do pohybu, nezapomenu. 

- Několik let jak energie při poradenství a později při náročném učení ve škole se moc nedala získávat z jídla a zásobních látek v těle, musela jsem se naučit o to více přijímat "energii přírodní" "v otevření se a modlitbě". 

- Zkouška velké trpělivosti a i odpuštění sobě sama, když mi někdy i tak energie docházela. 

Díky za ty dary. 

Alena Kulhavá

Autor: Alena Kulhavá | sobota 19.10.2019 9:55 | karma článku: 23,08 | přečteno: 731x
  • Další články autora

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma: 24,44 | Přečteno: 614x | Společnost

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma: 38,89 | Přečteno: 4716x | Společnost

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma: 13,62 | Přečteno: 429x | Společnost

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma: 37,29 | Přečteno: 15309x | Společnost

Alena Kulhavá

Hlubší otázky kovidu a jeden hrot mezi očkovanými a neočkovanými

V předchozím článku jsem popisovala současnou aktuální situaci zdravotní a sociální, v tomto článku píši o hlubším podhoubí, kde nás čekají výzvy možná pro každého z nás:

28.11.2021 v 17:17 | Karma: 18,23 | Přečteno: 868x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik