Vláda kromě střetu zájmů v rámci likvidace vyšetřovatelů atd., nekomunikace s poslanci o

24. 11. 2018 22:40:17
postupu vyšetřování kauzy Čapí hnízdo (ověření zdržování a ovlivňování vyšetřování) má i řadu dalších velmi závažných problémů. Poslanci se je snažili formulovat a je dobré pro nás udělat po více než roce revizi slibů ANO.

Tyto problémy se netýkají nebezpečného neprávního chování v rámci vyšetřování kauzy Čapí hnízdo, Korunových dluhopisů (které jsou také uspány k ledu, nevyšetřeny) atd., takže jsou to problémy, které se netýkají vyšetřování, ale které by mohly kromě vyšetřování zajímat voliče:

ZÁSADNÍM PROBLÉMEM ANDREJE BABIŠE JE POPULISMUS A SNAHA V PRŮBĚHU VLÁDY SI VYTVOŘIT PROSTŘEDÍ NAKLONĚNÉ JEHO PODNIKÁNÍ NA HRANICI ZÁKONA. POPULISMUS SE PROJEVUJE V TOM, ŽE SLIBY NAPSANÉ V PROGRAMU BUĎ NEJSOU PROSAZOVANÉ, TJ. PROGRAM NEPLNĚNÝ, NEBO KDYŽ TAKOVÝ NÁVRH PŘINESE SKUPINA POSLANCŮ JINÉ STRANY, JE AUTOMATICKY SHOZEN POD STŮL A PŘINESEN STEJNÝ (NEBO PODOBNÝ) NÁVRH, KTERÝ SI TÍM PŘISVOJUJE. Problém přisvojování cizí práce jako zcela nechutný přistup teď ponechme stranou, to je tak za hranou jakékoliv slušnosti, že se mi k tomu nechce vyjadřovat. Hovořme o těch věcech, KDE VLÁDA ANDREJE BABIŠE NEPLNÍ SVŮJ PROGRAM A SVÉ DEKLARACE:

1) Andrej Babiš se rozčiloval zcela cíleně (aby vyměnil úředníky), že předchozí vláda neřešila kůrovcovou kalamitu. JAK SE UKÁZALO,

a) BÝVALÝ MINISTR ZEMĚDĚLSTVÍ MARIAN JUREČKA NEJEN, ŽE ZCELA KONKRÉTNÍ POSTUP NA KÁCENÍ NAPADENÝCH LESŮ PŘIPRAVIL - A ANDREJ BABIŠ MU JEHO PLÁN HODIL POD STŮL (nedal finance a odmítl přivzít ke spolupráci v rámci mimořádné situace ministra vnitra a ministra dopravy: pro kácení lesů nedovolil přivést ukrajinské pracovníky, neboť české pracovníky už nemáme,

b) ANDREJ BABIŠ ODMÍTL VĚNOVAT PROSTŘEDKY NA DLOUHODOBĚJŠÍ REKULTIVACI KRAJINY, ABY ZADRŽOVALA VÍCE VODY, PLÁN JE HOTOVÝ!

c) kromě pozvolných změn v rámci ministerstva životního prostředí a postupně i zemědělství I DNES ODMÍTÁ ŘEŠIT SITUACI AKTIVNĚJI, PROTOŽE POTŘEBUJE FINANČNÍ PROSTŘEDKY NA POPULISTICKÉ KROKY, NAPŘ. SLEVY NA JÍZDNÉM PLOŠNĚ! PRO VŠECHNY ŽÁKY APOD.

Problém je tak zásadní, že pokud nebude postaven jako priorita, může se stát, že za pár let tu bude step a později i poušť (na některých místech Moravy už to tak je). To byl způsobilo další klimatické zhoršení a také nesoběstačnost v potravinách. Důsledky pro naši ekonomiku a bezpečnost nedozírné, ani se mi nechce pomýšlet (kromě toho, že krajina je tak zásadní pro život našich lidí, i relaxaci a vůbec život). Čím později se do dané oblasti bude investovat, tím bude řešení nákladnější a později už i nemožné.

2) Andrej Babiš se stýká se zahraničními politiky, ale dělá, jako by to nikdy nikdo nedělal. A dělá, jako by to mohli ti politici odmítnout (někteří politici dokonce hovoří o tom, že bohužel politici v rámci zahraničních jednání se musí chovat jako děvky a jednat s každým). A vůbec to nic nevypovídá o kvalitě takových setkání. A i pokud vymysleli nějaký dílčí krok, není vůbec jasné, co si ti politici celkově o Andreji Babišovi (čert vem Babiše), ale bohužel i celé České republice myslí. Zprávy ze zahraničí nejsou z mnoha rovin moc příznivé. Má smysl chválit to, co Andrej Babiš v jednáních dělá, ale je také třeba se ptát, jaké motivy jsou pro to které jednání Andreje Babiše k vytvoření obrazu jednajícího předsedy vlády.

3) VYKUCHANÉ OBČANSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLÁCH je potřeba v rámci toho, aby kriticky nemysleli.

4) Andrej Babiš vytvořil o hodně špinavější novinařinu a to i tím, že četl před médii i ve sněmovně na různé podnikatele špíny, které nebyly vůbec doložené a které byly psány i velkými tuneláři. Slonková a Kubík pracovali také pro něj, také je vycvičil. A to u nich diskutujeme o dramaturgii jejich pořadů (která je pro mě docela nepřijatelná) a ne o pravdivosti informací, neboť jsou to jen autentické výpovědi.

5) MINISTR ŠKOLSTVÍ ZATÍM NEVYTVOŘIL A NEPŘEDLOŽIL ŽÁDNÉ KONCEPCE KE ZLEPŠENÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ VE ŠKOLÁCH, VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PRŮMYSLU 4.0, VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVNĚJŠÍMU OBČANSTVÍ, EKOLOGICKÉMU SMÝŠLENÍ APOD. JAK PROPOJIT UČŇOVSKÉ S STŘEDOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S FIRMAMI. První měsíce se má ministr zorientovat, v průběhu prvního roku vytvořit nějaký základní plán (který může mít přesah i do dalších volebních období), předložit ho (alespoň část) a začít na něm zcela konkrétně pracovat. NA VZDĚLÁVÁNÍ JDE NEJMENŠÍ PROCENTO Z ROZPOČTU Z CELÉ EVROPY.

6) NENÍ AKCENTOVANÁ PODPORA PRÁCE A TO I U ROMŮ: VLÁDA NEPŘIJALA DALŠÍ ÚLEVY PRO PRACUJÍCÍ RODIČE.

7) Poslanci ANO NEPŘIJALI NAROVNÁNÍ DŮCHODŮ PRO ŽENY od Lidovců

8) MINISTR ZDRAVOTNICTVÍ ANO NEŠETŘÍ PENÍZE: Ty se kromě systémových věcí dají ušetřit i primární prevencí. Když jsem o tom komunikovala, tak i když je to jasná zkušenost v zahraničí, v Čechách o to není od pana ministra zájem (přitom máme velké množství odborníků a dobrou půdu dotáhnout systém do funkčnosti), protože výsledky se uvidí cca za 3 roky a nejsou tudíž populistické, nebude to tak, že davy budou hned jásat, jako když se zlevní jízdné.

9) E-GOWERMENT - VELKÉ UŠETŘENÍ VÝDAJŮ VLÁDY!!! BYL TAHÁK ANO A PIRÁTŮ, ale vlastně i LIDOVCŮ A ODS. V JAKÉ FÁZI JE E-GOWERMENT? NEVIDÍM CELKOVOU KONCEPCI, KTERÁ BY SE PŘÍŠTÍ ROK MOHLA DOTÁHNOUT A DVA ROKY POTOM OVĚŘIT V PRAXI.

10) Zcela nesmyslně jsou zadávané IT a další práce externím firmám, nejsou nabráni státní zaměstnanci. I kdyby se jim přidalo výrazně na platech, pořád by to bylo výrazně levnější. Marian Jurečka na ministerstvu zemědělství takto ušetřil polovinu! provozních nákladů ministerstva. Stačilo si vzít z něj příklad!

11) Kromě zásadního řešení lesů, podpory školství apod. by ušetřené peníze z e-gowermentu mohly být použity i na kybernetickou bezpečnost, protože v současné době je čím dál více zpráv ministerstva zahraničí hacknutých Rusy atd. a vláda neinformuje o řešení této situaci. Kdyby poslanci nepřišli se zpomalením zvedání platů politiků by i další peníze ze státního rozpočtu odešly.

12) ANI POSLANCI ANI VEŘEJNOST NENÍ INFORMOVANÁ O KONCEPCI DOSTAVBY ČI NEDOSTAVBY DUKOVAN A NENÍ ANI JISTÉ, ZDA NEDEMOKRATICKÉ ZEMĚ (VČETNĚ RUSKA) JSOU AUTOMATICKY Z VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ VYŇATY.

13) Vláda podepisuje smlouvy o ne-bezpečných technologiích, které ve světě naopak končí. Tím více je to podezřelé, že se jedná o technologie, které bychom měli kupovat od Číňanů.

14) Vláda nepřišla s možnými konkrétními úpravami ohledně GDPR

15) Poslanci ANO si odhlasovali předčasné prázdniny a tak se nestihl projednat důležitý zákon o daních a tak nemůže přijít od ledna v platnost! Podnikatele tak nechali na holičkách.

16) Vláda vůbec neřeší úniky daní velkých podnikatelů, tudíž neřeší (kromě EET na malé) velké úniky peněz, které by měly přijít do státního rozpočtu na výše zmíněné účely. I s EET dochází k poklesu daní i v absolutních číslech!! Nic s tím Andrej Babiš a paní Schilerová nedělají.

17) Další odlivy probíhají v rámci daňových rájů apod. a vláda ani neřeší na evropské úrovni, neinformuje o tom. Neřeší danění FB, Googlu atd. v Čechách. Neřeší se nutné reinvestice.

18) Důchodovou reformou se tak chvástali a kde je první koncept, studie tak, aby to stihli zrealizovat do konce volebního období, nebo alespoň rozpracovat? (Nemusí nutně dokončit). Jiné strany byly skromnější, nebo už dokonce mají část práce hotové.

Alena Kulhavá

Autor: Alena Kulhavá | sobota 24.11.2018 22:40 | karma článku: 23.71 | přečteno: 592x

Další články blogera

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma článku: 24.29 | Přečteno: 610 |

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma článku: 38.89 | Přečteno: 4714 |

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma článku: 13.33 | Přečteno: 428 |

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 15309 |

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 6 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 263 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 221 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.13 | Přečteno: 629 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 234 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1184

Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...