Andrej Babiš vytváří paralelní svět virtuální minulosti na internetu,kterou nemate zdaleka

28. 09. 2018 22:05:06
jen podvodným způsobem v rámci předvolební kampaně do místních zastupitelstev a Senátu, ale vytváří nebezpečnou platformu pro mladou generaci a mění paměť národa. Nevěříte? Zde konkrétní příklady:

Svět reálný je pro mladou generaci i pro lidi studující a zajímající se o společnost jen částí jejich života: Pozornost se přesunula do světa

a) u nás společenských ke snadnému rychlému zjištění informací a komunikaci v míře s lidmi vzdálenými

b) u mladé generace k témuž (a při rozumném využití ve škole je to efektivní i v hodině - něco rychle dohledat a navázat na to) a zároveň to tvoří do jisté míry jejich svět jako takový (tam už trochu problém)

V takové situaci, kdy jsem ani v roce 2011 nebyla schopna někdy odfiltrovat lživé poplašné zprávy i ze světa vědy (právě ty, které nejsou do očí bijící a obsahují 95% správných informací a ty lživé nedohledatelné), je o to nemožnější dnes dohledat pravdivost určitých zpráv. Tehdy se to týkalo menšího počtu zpráv a tak jsem kontaktovala přímo vysoké školy pro daný problém. Pokud se ale nepravdivost rozmůže do větší míry, systém informovaných živých lidí na špičce daného oboru prostě nebude schopný všem odpovídat. Navíc i vědní obory se čím dál více specializují, tudíž i na ministerstvech a fakultách se setkávám s tím, že pokud to není zcela přímo z oboru daného člověka, tak neví. Dokonce i když to mají napsané na stránkách, neumí na to odkázat - netuší, kde to mají napsané. Proto jsem i skeptická k mediální výchově v takto chytře propracovaném systému, který internetový systém nabízí a který níže popisuji:

Co totiž dělá Andrej Babiš?

Mění minulost: Zakládá tehdy neexistující média a příspěvky a datuje je např. k roku 2015. Není možné běžnými prostředky dohledat, že to tak nebylo. Píše články s antidaty a ty mezi sebou prováže - odkazuje jeden na druhý - a to i ve stávajících médiích. V daných médiích předvádí, jak už tehdy všechno věděl a co všechno navrhoval a na co upozorňoval...a jak na to nikdo neslyšel...nebo i jak to tehdy prý bylo...manipuluje s realitou jako takovou...pro nezkušeného i zkušeného docela zmatek v realitě. Navíc právě, jek je to síťově provázané, není vůbec v časových možnostech jednoho člověka (na rozdíl od týmu, který to vytváří) to prověřit. K tomu se vytvářejí i diskuse lidí, kteří nikdy neexistovali....to samé se děje na facebooku, tam můžete vytvořit nejen neexistující profily, ale i profily a k nim zpětně historii a to i komunikaci. Existují na to týmy lidí. Zatím jsem nic chytřejšího nezaznamenala. Už to není jen matení v současnosti, už jsme přidali i rozměr času. (obr. Evy Paclíkové). Nemá totiž smysl vše dohledávat, protože to by člověk utratil celý svůj život dotazováním na přehlcené státní zaměstnance, kteří kontrolují hackerství, podvodná média atd. a život sám by mu utekl mezi rukama.

Můžete si říci "no, ale to třeba dělají i jiné politické strany." O jiné nevím. Vím, že Lidovci, Starostové, Piráti pravděpodobně ne (ty znám více) a ani u dalších to nepředpokládám, nebo jen okrajově. Je to totiž už tak za hranou všeho....a menší strany by na to v budoucnu neměly kromě existence jejich mravní integrity ani finance a lidi - to je právě problém střetu zájmu oligarchismu -tj. monopolisty s médii a premiéra v jedné osobě. Pokud to ale hlava strany ANO má jako zásadní taktiku (zpětné vytváření neexistující minulosti), nějaký zásadní princip světa se kroutí...mění se tím i paměť národa, jeho identita...je také nebezpečí, že v rámci konkurence to začnou používat i solidní politické strany, aby se vyrovnaly...a posléze i další občané...Andrej Babiš má navíc k dispozici i noviny, kde dává odkazy a naopak....problém je i v samotných tištěných médiích Andreje Babiše (tudíž i pokud na ně dá někde někdo odkaz):

Problém s médii ohledně Andreje Babiše neskončil. Ohledně Syrských uprchlíků Andrej Babiš stvořil text, jeho spolupracovníci ho předali šéfredaktorům Lidových novin a ti ho dali do tisku. Paní Procházková (novinářka, která je v Lidovkách od roku 1991) čekala virvál, že Lidové noviny začnou pátrat, jak se to mohlo stát, zda se to nestalo i jindy... ale to se nestalo. A tak z redakce odchází a považuje právě to nevyšetřování za poškození značky Lidových novin poměrně závažně (jde o systémové fungování). Další novináři odcházeli z podobných důvodů i dříve, viz:

https://video.aktualne.cz/dvtv/prochazkova-lidovky-zverejnily-podstrceny-text-od-babise-str/r~9129678ec01311e8b634ac1f6b220ee8/

Nejsme ještě v Rusku (novináři mají svobodu - pokud se to netýká politiky), ale mimo to jsou to média Andreje Babiše může vkládat své články, které publikuje pod jmény neexistujících odborníků (další podvod, na který nás už upozorňovali i Slováci). Nevím, zda je rozumné, aby kvalitní novináři odcházeli a Lidovky a Mladá fronta atd. a další tradiční noviny přeměnili v Babišovy lidi, nebo aby naopak všichni postupně co nejrychleji odešli a bylo jasné, že to jsou Babišovy noviny a ne Lidovky atd.

Jinou taktikou je psát do programu pro komunální volby to, co všichni mají jako sen a všeobecně se to ví (ale na papíře hezky vypadá) a zamuchlat to do reálných bodů. Zároveň tam ale připsat i věci, které vypadají lákavě (např. stavba nějaké dopravní spojky) - za čímž ale vězí touha konkrétní developerské firmy na ANO navázané zde později (ať se jedná o jakýkoliv pozemek) stavět právě s argumentací dopravní dostupnosti. Opět se to ví, ale ne všichni voliči to ví - stačí 30% nevědomých. Další nekalostí je, že ANO uvádí v programu i body, které mají údržbový charakter a jsou tudíž povinností pro obec, v programu nemají co dělat. Pro neznalého to ale vypadá hezky. Cílem není informovat, ale vytvářet chaos.

Kromě toho se ANO pyšní neexistujícími spolupracovníky, viz marná snaha Markéty Kutilové osvětlit toto širší veřejnosti:

https://www.facebook.com/marketa.kutilova.5/posts/10156390835708801

Je mi líto, že řada aktivních lidí místo toho, aby vstoupila do nějaké politické strany, která je třeba i trochu zahnilá (a pokusili se ji zvednout) vstoupilo i na místní úrovni do ANO, protože tím právě i toto podporují. Není možné se z toho vyvázat. Být součástí nějaké politické strany a podporovat ji prostě nese sebou i zodpovědnost na tyto věci. Neboť čím více lidí a podpory takové straně, kde se mohou takové věci dít, tím se tomu daný člověk prostě pomáhá, aby se to dělo. Mrzí mě to, protože i ANO přichází s nápady a stalo se to, co jsme nikdo ze společensky aktivních lidí nechtěli: Pokud se smíchá obchodní moc a politická moc, následky mohou být nedozírné. Zatím jsou to zajišťovací příkazy, zneužívání dotací (zdvojnásobení majetku) k monopolnictví, teď to je vytváření lživé virtuální reality do minulosti a matení kde se dá. Na co se můžeme těšit dále?

Problém je bohužel nejen v rámci Parlamentních listů, které přejmou cokoliv, ale i v rámci i klasických nebabišovských médií, sama jsem byla svědkem přejmutí nepravdivé zprávy streamu Lidovkama a následně o tomtéž mluvil Jan Pokorný v Radiožurnálu - převzal z Lidovek a nepravdivou informaci (která se shodou okolností týkala i částečně mého života, takže jsem viděla, jak se zprávy generují a kopírují). Ani Lidovky (a nebyl to politický zájem, jen senzacechtivost zajímavé zprávy) ani Jan Pokorný si to v reálu neověřili. A nepomohlo ani, že jsem je telefonem, emailem i dopisem kontaktovala, aby věc uvedli na pravou míru. Při tomto způsobu práce se o to snadněji v novém faknews světě a světě mediálního boje (zejména Andreje Babiše, ale nejen), boje komerčního a názorového mohou stát také šiřitelem tohoto chaosu. Jan Pokorný neměl "koule" se k věci postavit čelem a bylo to pro mě velké osobní zklamání a tím více, když jsem se později seznámila s jeho blízkým příbuzným, který mi tento jeho povahový rys bohužel potvrdil. Chci věřit, že v České televizi to funguje jinak, ale jista si být po zkušenostech s Radiožurnálem (který přesto považuji za velmi kvalitní médiu) nemohu.

Svým článkem toho zásadně moc nezměním, ale mohu alespoň vás a vaše blízké upozornit na to, co se vyrojilo na internetu a na co dát pozor. Dělat se s tím dá málo, ale přece jen něco: Nevěřit stoprocentně ani osvědčeným médiím, zvláště v situaci, kdy se prožene nějaká senzace obklopená emocemi (tam je největší možnost přejmutí nepravdy někoho emocionálně zatíženého). Scházet se, žít fyzickou realitu a důležité informace nepouštět bohužel do éteru (mohou být zneužity a překrouceny a použity do paralelních mediálních světů), ale spíše diskutovat s kompetentními lidmi a až nějaký ucelený tvar sdělit (nemohu říci, že bych tu rovinu prakticky zcela ještě znala).

Připomínám to totiž v den svátku sv. Václava, který pro nevěřící možná není tak významný, ale přesto pro kohokoliv trochu historicky vzdělaného určitý význam má. Zrovna dneska bylo totiž krásně připomenuto, že základním motivem k vládnutí by měla být kromě pomoci druhým (tj. státu) touha po moudrosti.

Alena Kulhavá.

Autor: Alena Kulhavá | pátek 28.9.2018 22:05 | karma článku: 34.29 | přečteno: 2557x

Další články blogera

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma článku: 24.29 | Přečteno: 610 |

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma článku: 38.89 | Přečteno: 4715 |

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma článku: 13.33 | Přečteno: 428 |

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 15309 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 16.43 | Přečteno: 166 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 15.37 | Přečteno: 420 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 377 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 234 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1184

Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...