Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dva extrémy obřadů v jeden den v rámci našeho koncertování...pojďte za zrcadlo

Některé věci se při povrchním sledování mohou zdát divné či podezřelé. Když vejdete s otevřenou myslí a srdcem dovnitř, zjistíte, jak krásné je, že může existovat více cest. Článek odbourávající některá tabu. 

S alikvótním sborem Spektrum jsme dneska koncertovali na dvou velkopátečních duchovních akcích.

Klasickou mši někteří z vás znáte a pokud ne, můžete ji snadno poznat. Nejčastěji máme koncerty vlastní a někdy zpíváme právě na takových mších (různých církví).

Meditaci (případně i se zpíváním manter) jste také někteří z vás zažili. Někteří z vás možná zažili i nějaké šamanské rituály nebo tančení s černochy okolo ohně. Dneska jsme ale zpívali na dvou akcích, které byly jiné. To, co na nich bylo zajímavé bylo i to, že byly v něčem totálně opačné. 

První byl objednaný koncert v rámci setkání stovek lidí při výročí zajímavé skupiny lidí okolo léčitele Tomáše Pfeiffera  (a další byli na dálku přítomni v dalších centrech v jiných městech v rámci přímého přenosu). Na tohoto léčitele si můžete vzpomenout ze začátku devadesátých let, kdy léčil na dálku přes televizi Nova. Pamatuji si, jak jsem jako náctiletá holka moc ráda seděla u televize a už tehdy se učila s mamkou meditačnímu stavu. Bylo mi celkem jedno, zda na mě léčitel na dálku působí, nebo ne. To, co jsem jasně cítila bylo to, že se umí velmi hluboce koncentrovat a naladit na tok energie a nějak to ulehčoval i nám. Od té doby ušel velký kus cesty: Našel krásný hudební zvon (přeji vám zažít tento hudební nástroj), v restituovaném domě založil léčitelské centrum, kde lidé zaplatí jen za ubytování, ale léčení od něj mají zdarma. Jak to? Protože Jak na rekonstrukci domu, tak na léčení lidí dostává Tomáš Pfeiffer dary od lidí. Cože? Sekta! Jsem si také kladla otázku, zda tento člověk, který na mě vždycky dobře působil, nepropadl pokušení....nepropadl. Potvrdily mi to i dvě blízké osoby, které ho (a i společenství) dobře znají. Může mít někdy učitelské manýry (už má také věk), ale jeho řeč je čistá, práce naprosto a dary mu lidé dávají sami. Nic od lidí nežádá, ale ti tím, že vědí, jak vynikající léčitel je, sponzorují lidi, kteří si ve vážných onemocněních nemohou zaplatit léčiteli dovolit. Učí další léčitele a je žákem slovutného Josefa Zezulka. Prostor působí velmi pozitivně, byť lehce kýčovitě. Je tam řada fraktálových obrázků, fotek Josefa Zezulky a obrázků z cest po světě...Přestože z cest po světě, kde s lidmi jako řada jiných zajímavých lidí objíždí zajímavá duchovní světová místa, Tomáš Pfeiffer má velký vztah k Čechám a to mi na celé akci bylo kromě přítomnosti laskavého Tomáše Pfeiffera, laskavých lidí a laskavých pořadatelů nejsympatičtější. V tomto duchu je vytvořena i zajímavá podzemní místnost. Kolik z vás má silný vztah k Čechám, historii, významným duchovním postavám, místům, našim kvalitám? Toto je klíčem nejen k zeměpisu v devítce u mě, ale věřte, že to není jednoduché, děti samy říkají, že je v rodinách vůůůbec nevedou ke vztahu k naší vlasti. I k nám samotným. Všechno se ve škole dohonit nedá. 

Druhý koncert jsme dneska měli v Obci křesťanů. Křesťanství pojaté antroposofií Rudolfa Steinera. Krásní hlubocí lidé a Velkopáteční mše v jednoduchém krásném fialovém prostoru doplněném žlutou, svícemi. S nádherným čtením částí Matoušova a Janova evangelia k Velkému pátku. Ticho, že by člověk neslyšel spadnou špendlíček, slova jdoucí až do morku kosti díky kněžím i všem přítomným lidem, kteří v rámci prožívání těchto slov atmosféru zesilovali. Tam patřím více. Tomáš Pfeiffer je pro mě úžasný léčitel a jinak jako kluk plnící si své dětské sny. Je to krásné a moc mu fandím. Podzemní i vrchní místnost by se líbila dětem ještě více než mě. Těšilo by mě se nějak propojit v rámci posílení českého uvědomění v rámci vzdělávání (vědět o sobě a inspirovat se). Ale pro duchovní praxi a nějakou užší spolupráci to není. Obec křesťanů je prostor, kam naše zpívání zapadlo "jak prdel na hrnec." Zpíváme až do morku kosti. V klidu i výrazu. Ani tam nemíří moje pravidelné návštěvy (mám své kruhy, které sotva stíhám), ale i této organizaci moc fandím a ráda jim přijdu na nějakou další mši zazpívat i třeba jen jako výpomoc pro tamější skupinu zpěváků. 

To, co je cílem tohoto článku je ukázat, že pokud byste zcela povrchně posuzovali tyto dvě organizace (a co se i na internetu objevuje), tak u prvního řeknete "sekta" a u druhého "se snaží být jiní, než katolíci - proč?" Proto. Každý potřebuje svoji specifickou cestu a pokud je tato cesta pravdivá a láskyplná, je to Cesta. 

Přeji každému z vás, ať užijete Velikonoce ve své Cestě, ať už to bude na mši, v přírodě, v malování vajíček, omlazení žen, další akce nebo vše dohromady. 

S radostí z různorodosti na světě Alena Kulhavá. 

Autor: Alena Kulhavá | pátek 30.3.2018 22:55 | karma článku: 13,87 | přečteno: 271x
  • Další články autora

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma: 24,44 | Přečteno: 614x | Společnost

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma: 38,89 | Přečteno: 4716x | Společnost

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma: 13,62 | Přečteno: 429x | Společnost

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma: 37,29 | Přečteno: 15309x | Společnost

Alena Kulhavá

Hlubší otázky kovidu a jeden hrot mezi očkovanými a neočkovanými

V předchozím článku jsem popisovala současnou aktuální situaci zdravotní a sociální, v tomto článku píši o hlubším podhoubí, kde nás čekají výzvy možná pro každého z nás:

28.11.2021 v 17:17 | Karma: 18,23 | Přečteno: 868x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  12:30

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ve vaně mi spí cizí muž, nejde vzbudit, volal na policii zoufalý majitel domu

24. dubna 2024  12:29

Policisté na Havlíčkobrodsku vyšetřují neobvyklý případ. Do domu v Úsobí se v úterý večer...

Naučená omluva, bez upřímné lítosti. Za pokus o vraždu dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  12:27

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik