Program politické strany, kterou budu volit 2017 - 2) Důchody, ekonomika, zaměstnanost

13. 01. 2017 7:06:05
Zasílám postupně leaderům, ministrům, poslancům, senátorům a europoslancům jednotlivých demokratických politických stran program, který budu ve volbách 2017 podporovat. Která strana u mě vyhraje?

Důchody

Důchodová reforma byla zastavena, nikdo neví, co s důchody v budoucnu.Přestože rozumím tomu, že budoucnost je velmi nejistá, musím volit stranu, která bude dávat alespoň dílčí studie, inspirace. Pokud se nějaké straně povede zmapovat situaci v současnosti i do budoucna lépe a troufne si na realistickou důchodovou reformu, má můj obdiv a pravděpodobně i hlas.

Podporuji to, aby na každé dítě v rodině měli rodiče odpočet let odchodu do důchodu, neboť jak finančně, tak energeticky se pro děti vydali. Přesto odchod do důchodu bezdětných by neměl být nereálně vysoký.

Ideálním systémem by bylo, kdyby důchod byl vypočítáván nikoliv jako částka a valorizován jako částka, ale bylo dlouhodobě dáno, že při jakékoliv inflaci bude důchod určité procento z platu (může být složitěji přepočítáno): např. 60% platu. Ale jak to udělat?

Druhý pilíř důchodového spoření byl zrušen, kromě ne zcela jistého zlata a drahých diamantů je pravděpodobně nejjistější zakoupení nemovitostí: Primárně pro sebe, aby člověk z malého důchodu neplatil velký nájem: Pokud by se totiž naplnila vize ekonomů, kteří předpokládají odchod do důchodu naší generacev 69 letech s 20% důchodem nebo v 75 letech se 45%důchodem, znamenalo by to, že při platu 17000 Kč čistého by člověk nedosáhl ani na nájemné v Praze, natož mít na jídlo.

Co mají ale dělat lidé, kteří z nějakého důvodu na hypotéku nemají? Rodinné společenství dnes nefunguje jako dříve a problém důchodů zachází tudíž hlouběji, než by se na první pohled zdálo. Koncepce s metodikou i pro školy v rámci budoucích způsobů soužití, zacházení s bydlením i v době nejisté zaměstnanosti bude důležitá už v následujícím volebním období. Zvláště v době zrychlující se tendence businessu k novinkám a proto zvýšené snahy zaměstnávat spíše na živnostenský list na krátkou dobu, což s hypotékou nejde dobře dohromady.

Finanční poradci také doporučují šetřit si na důchod 3000 Kč za měsíc na osobu. Je ale nemalé procento rodin, které žijí "z ruky do huby" a největší procento, rodin, kde je schopen každý z manželů dát maximálně 500 Kč. Co s tím? Jasné srovnání čísel, koncepce vycházející z reality tak, aby pokud možno nikdo neuhynul, základně solidně (byť skromně) žil, pěstovala se solidarita, ale zároveň nikdo systému nebo příbuzných nezneužíval, to bude velké téma v následujících desetiletích.

Zaměstnanost

Zaměstnanost je v Čechách velmi nízká, přesto se zde vyskytuje několik problémů:

- Doba nezaměstnanosti se prodlužuje a to zejména u překvalifikovaných lidí. Pokud to jsou lidé služby nebo ze střední třídy, velice rychle vyčerpají v nezaměstnanosti své naspořené finanční zásoby a dostávají se do velmi nedůstojných situací, někdy i přímo na ulici. V lepším případě jim někdo půjčí a oni potom několik let splácí dluh. Buď trpí jejich děti (nemožnost jet na školu v přírodě, žádný kroužek apod.) nebo musí odložit založení rodiny až na hodně pozdní dobu, což vede ke zdravotním problémům, někdy možnosti jen jednoho dítěte A to vede k problematické důchodové politice.

Jako řešení na tuto situaci navrhuji tzv. "pufrační práce", kdy bude člověku nabídnuta na kratší dobu práce, kterou nikdo nechce dělat (u pásu apod.), po té další nepohodlná práce, sociální práce apod. za malou výplatu tak, aby se člověk nedostal do dluhů. Práce by trvala spíše od 10h dál, neboť při hledání dlouhodobé práce je důležité životopisy odesílat ráno. Pokud někdo vymyslí lepší reálný systém, tím lépe. Charakterově zdravý zdravý člověk chce pracovat a být součástí společnosti. Práce by rozděloval finanční úřad, je ale třeba dořešit problém krátkodobějších zaměstnaneckých poměrů v rámci daných firem, které shánějí pracovníky na nepohodlné práce.

- Situace na úřadech je taková, že cikáni, kteří nechtějí pracovat, na sociální pracovnice někdy ukřičí dávky nebo sociálním pracovnicím někdy i vyhrožují. Sociální pracovnice se pak snaží někde ušetřit a tak lidem, kteří vypadají schopně, ale jsou v těžké situaci, řeknou "máte rodiče? Běžte bydlet k nim. Nechtějí to nebo nemohou? Nezajímá nás to, poraďte si" a dávky, na které má člověk nárok, sociální pracovnice nevyplatí. Tato situace je tristní podpořím tu stranu, která zavede nějaký systém, který toto eliminuje.

- Problémy jsou v některých oblastech ČR a problémy mají také matky s dětmi. Rozumím tomu, že se zaměstnavatelům matek s malými dětmi, které bývají nemocné, nechce takové ženě dávat práci. Na druhou stranu situace rodin je v současné době někdy hodně problematická a je třeba ji řešit.

V dřívější době když člověk žil ve svém domečku na venkově, znamenala ztráta práce větší chudobu, ale také čas k práci na více plodinách na pozemku. V dnešní době, kdy je práce čím dál více pouze ve velkých městech, kam se lidé musí stěhovat a kde jsou dražší nájmy a nejsou políčka, problém ztráty zaměstnání bývá větší. Překvalifikovaný člověk navíc nesežene ani brigádu. Metodiku pro občany, jak v takové situaci postupovat uvítám od politické strany, kterou budu volit.

Státní dluh

Budu volit tu politickou stranu, která bude mít snahu umazávat státní dluh a řešení důchodové politiky a investic řešit chytřeji. Státní dluh je dluh a je třeba to vzít vážně. Dluh je něco, co je nechci říci přímo hřích, ale co by mělo být určitě co nejdříve splaceno. Pokud není, hříchem se stává. Dluh také znemožňuje svobodu. Nechtěla bych být ani náznakem v situaci Ameriky nebo Řecka.

Ekonomika

- Řada podniků převádí svoji výrobu do zahraničí: I tradiční české potravinářské firmy, které jsme prodali zahraničním investorům. Nejistá je budoucnost i takové škodovky, protože vyrábět v Číně a zde to jen domontovat, je prostě levnější. Globalizace přináší problémy, na které jsou politici krátcí. Proto na ně nekladu nárok "spasit nás", ale přesto budu volit tu politickou stranu, která situaci co nejlépe zanalyzuje a hlavně vymyslí možnosti, jak u nás udržet nejen výrobu, ale co nejvíce nás podpořit nejen jako montovny, ale konečné prodejce, kteří mají největší marži.

- Tím, že jsme se v roce 1948 rozhodli jít cestou komunismu, jsme se možná definitivně? zřekli možnosti existovat na západních trzích. Je ekonomicky pochopitelné, že se nás tam po roce 1989 snažily západní země nepustit, stejně tak, jako my dnes řešíme levné výrobky ze světa. Dobře jsme prodali Škodovku, která i podle mých přátel odborníků by neměla šanci na mezinárodních trzích a i když větší část zisku jde do Německa, pořád je to pro nás výhodné. Ne už tak v jiných oblastech, kde bychom možná šanci dostat se na světové trhy měli. Něco jsme hloupě prodali, něco vytunelovali, příliš vehementně do Čech pozvali supermarkety (s vidinou krásného nakupování pro lidi a konečně nastolení západního konzumního stylu). Technické obory jedna zrušila privatizace, ale také politická podpora ekonomů a právníků, technici přestali být elitou národa finančně i společenskou hodnotou a tento trend přetrvává dodnes. To, že firmy po 25 letech od revoluce najednou potřebují více technických pracovníků je zázrakem nevygeneruje. Zároveň s tím souvisí i malá gramotnost v oblasti skutečného podnikání.

Souvisí s tím i osvěta na vysokých ekonomických školách, v kursech a v celé rétorice politiky: Hodnota podnikání versus rychlé peníze. Myšlení na budoucnost, trvalejší finanční a hlavně lidské hodnoty. Podnikání jako vytváření ne primárně zisku, ale tak, jak razil nejen Masaryk, ale i řada starších ekonomů: Podnikání jako vytváření určité kultury, hodnoty, prostředí a vývoje pro lidi: Radost z přinášení pivní kultury, krásné módy - tj. snaha žen mužům se líbit, kultura kvalitní dobré stravy, herní kultura zajímavých deskových her u dětí apod.

- Pro neintelektuální lidi mizí důstojná pracovní místa: v supermarketech nahrazují pokladny stroje, zemědělství je mechanizované a plné pesticidů, v montovnách se jede na maximální výkon vhodný pro otroky: Potvrzuje mi to můj příbuzný, který v jedné zásadní pracuje na vedoucím technickém místě.Je omylem politiků si myslet, že jde o klasická pracovní místa. Jen nejsilnější jedince to mohou dělat více, než deset let a firma na druhou stranu potřebuje stálé zaměstnance, které si tudíž vybírá z celého světa, nikoliv jen z regionu Čech. Střídavá pracovní směna je zdravotně možná také jen pro část populace. Lidé s jakýmkoliv menším handicapem (cukrovka, následky mononukleózy, jakékoliv chronické onemocnění, problémy se zády a jakoukoliv částí těla, borelióza apod.) nemají vůbec šanci takovou práci dělat. Kromě strojového výkonu bez přestáveček na protažení a půlminutový odpočinek (při klasické práci přirozený) se zde nesmí nic zobnout do pusy, což je pro lidi s narušeným metabolismem otázka přežití (nutnost hlídat glykémii a tudíž něco malinkého zobnout po 2-3 hodinách). Navíc do práce jsou přijatí bohužel i cikáni a další individua, která kde i čtvrtina po výplatě nepřijde do práce a tudíž i lidé, kteří pracovali v kuse osm hodin, musí na linkách pokračovat dalších osm hodin, i když už vůbec nemůžou. Dozvěděla jsem se přímo od vedoucích provozu jedné velké montovny, že s drogami mají docela mezi pracovníky problém. Nejde přitom o to, že by přišli narkomani: Naopak začínají brát drogy na pracovišti, pravděpodobně proto, aby směny přežili. Samozřejmě je to extrémně nebezpečné a firma nechce žádné smrťáky, takže u koho drogy najde, tak ho vyhodí. Přesto smrad mariánky na záchodkách (pod míru požárního čidla) není zřídka kdy. Zahraniční pracovníci - makaci než odpadnou- také drží cenu práce dole, řadě firem žádné odbory neexistují: Ber neber práci na směny za 12 -14 tisíc hrubého. Trend se očekává spíše takový, že se tyto práce budou držet na úrovni minimální mzdy a montovny časem budou zaměstnávat třeba jen černochy. Je to podobné, jako v Itálii se nevyplatí místním česat jablka, dokonce se to skoro nevyplatí už ani Čechům, jezdí už jen východní Slováci a Rumuni. S globalizací drží cenu práce v Itálii nízko nebo ji naopak ještě snižují. A v některých oblastech je až polovina lidí nezaměstnaných. Nedivím se lidem, že se za tímto zaměstnáním nechtějí stěhovat od rodných kořenů své krajiny a považuji od politiků, kteří by v takovém zaměstnání nevydrželi ani dva měsíce, že je považují za nevděčné. Dostáváme se bohužel do horší situace, než za komunismu: Nepotřebuji si vybírat z deseti druhů strašidelných jogurtů, zdržuje mě i takovými regály procházet. Nepotřebuji mít plnou skříň modelů, potřebuji šťastně žít a vědět, že tak mohou žít lidé v celé naší zemi. Tím nežehrám na komunismus, vůbec ne. Naopak: Stojí před námi výzva 21.století, se kterou se máme poprat.

- Druhá stránka věci je, že kdyby se podařilo podpořit u nás technické obory, pár lidí by získalo vyšší posty a zároveň by mohli dostat inspiraci k vlastnímu podnikání. Určitě ale mimo obor - v oborech určitých technických zařízení a vynálezů , protože na trh s klasickými technickými výrobky nás západ nepustí (auta, elektronika apod.). Je ale otázka, zda takové vynálezy se vytvoří v hlavách techniků montoven nebo mají spíše šanci vzniknout na fakultách. Promyslete, vytvořte strategii a podpořte čísly z výzkumů.

- Do třetice: Do odbornějších strojařských učňovských oborů se nehlásí tolik kluků, kolik by bylo třeba a kolik bylo zvykem. Je to dáno tím, že jsou kluci méně fyzicky zdatní a zároveň chybí znalosti matematiky (protože soustředěnou matematickou práci na základní škole brzdí rozbitá mysl dětí od iphonů a počítačů, které jsou pro děti reálnějším světem, než svět kolem nich a jejich schopnost koncentrovaně něco vymyslet). Navíc techničtěji zaměření kluci chtějí automaticky pracovat s počítačem, ne ve fabrice. To i v případě že na to nemají. Tento trend podporují i rodiče. Jako učitelé v tom do určité míry pomáháme dětem nalézt reálné místo v životě, aby po vystudování školy byly zaměstnaní, ale ekonomické potřeby státu rozhodně řešit nemůžeme a nemáme. A rozhodně bych žádnému dítěti nepřála, aby pracovalo ubezdušující práci v montovně na směny. Tu si dovedu představit skutečně na kratší čas jen pro lidi, kteří potřebují zásadním způsobem postrčit k základní vůli (tam ta práce má smysl), nebo pro lidi,kterým taková monotónní práce vyhovuje. To musí řešit stát omezením nepotřebných oborů zdarma (počet gymnázií a nepotřebných oborů na VŠ). Do jisté míry ale bohatější lidé to obejdou tím, že půjdou ještě snazší cestou soukromé školy. Je to opět komplexnější téma pro politiky a ekonomické odborníky.

- Prodali jsme vodárny, které vybírají peníze a nechali si rozvody vody, které stojí náklady. Neuvěřitelná věc, kterou vůbec nechápu, jak mohl stát udělat. V situaci, kdy voda je nejzákladnější surovinou a kdy zásoby podzemní vody jsou odhadované na 60 let při současné spotřebě. Budu volit tu politickou stranu, která se zasadí o (byť nevýhodné) odkoupení vodáren do opětovného vlastnictví státu.

- Arabové ve svém utrženém egu, iluzích z pečených holoubat v Evropě (nemluvím o válečných uprchlících) a ve své agresi ISIS jsou otevřeným projevem "ďábla". Tomu rozumíme. Ale Číňané, kteří jsou ochotni skoupit celý svět a vytvářet obchody s kýmkoliv, jsou nenápadnější a tím vlastně pro globální svět nebezpečnější formou "ďábla". Jsou ochotni obchodovat s kýmkoliv, i když jsou to teroristé z Afganistánu, netají se tím. Číňané říkají "nám jde o obchod, my nechceme řešit nějaké hodnoty a svědomí, to si řešte vy".

Taktikou Číňanů v Evropě je koupit firmu podnikatele, kterému se už nechce podnikat (nebo postupně získat nadpoloviční většinu ve velkých firmách), vybrat know how, firmu zavřít, know how odvést do Číny a z Evropanů mít potom makačenka na vlastních výrobcích (naších původních technologiích).Velký problém je to např. v Německu, kde se z chiméry výhodných čínských investic pomalu probouzejí.Budu volit tu stranu, která to bude pečlivě sledovat, bude na to upozorňovat, vychovávat přes média i v kolektivních setkáních naše podnikatele.

Nejde jen o výhodnost obchodů pro nás. Jde také o to, že problematické síly (arabské, čínské, ale i americké korporátní, ruské apod.) ve světě jsou velké. Pokud chceme uchovat rovnováhu a pokud má "dobro vítězit", musí to být čisté dobro a ne "na prvním místě profit a pak snad dobro - tj. lidská práva, mravnost apod." Jde o to, že je velice důležité mít co nejčistší zisky z obchodu: Pokud je zisk prodaných aut do Číny zmáčen krví oficiální vládou zabíjených politicky nepohodlných lidí a pokud si nejen s tímto, ale i s obchodem se zbraněmi Evropa (a i ČR) zahrává, nemusí to v procesu vývoje světa dopadnout dobře.Souhlasím s tím, že dobro je silnější, než zlo. Alezlo je silnější, než si myslíme. A pokud má dobro vítězit, nesmí si brát prostředky zla - zisk za cenu....jinak to může dopadnout jako v pohádce, kdy se rozšklebená tvář ukáže, promění zlato v suché listí a vychechtá se nám do tváře...

Stojíme na globální křižovatce, zda chceme uchovat alespoň nějakou rovnováhu dobra a zla nebo zda v primárním profitu přitakáme ať chceme nebo nechceme zlu. Tento problém nemůže řešit Česká republika sama, ale v rámci Evropy - zasedání ministrů a předsedů vlád by to měl být jeden z klíčových bodů jednání. Strana, která toto pochopí a bude ochotna mít tyto nepopulární věci v programu, získává u mě velké body.

-Duchovní a osobností růst většina společnosti opustila a jedinou mantrou zůstává hdp a naše pohodlí. Postupně se svět přesouvá do virtuální reality, u dětí i některých dospělých hodně v rámci her. Základem ekonomiky již není prosperita, ale růst. Hlavním cílem je růst hdp a konsumismus. Přestože lze udržet prosperitu na určité úrovni a rozvíjet sebe sama a tvořivost, svět v rámci globálního obchodu míří k čím dál větší polaritě. Výrobky jsou vyráběny na krátkou spotřební dobu nejen kvůli vývoji, aletaké kvůli potřeba zisku z nového prodeje, což urychluje devastaci životního prostředí.

Ve škole dochází k čím dál větší schizofrenii: Učíme děti, že mají spotřebovávat jen to, co potřebují, rozvíjet se, nebýt jen konzumenti nových věcí a ekonomové by ale potřebovali něco jiného a k něčemu jinému nás vedou ve zprávách politici:Utrácejte, co můžete, aby rostlo hdp. K témuž vedou všudypřítomné reklamy. Budu tedy volit stranu, která se k problému postaví čelem, pojmenuje ho a začne ho pomalinku rozmotávat. Nemyslím si, že má tento problém šanci být zázračně vyřešen v dalším volebním období, ale je třeba se zatím alespoň podívat pravdě do očí a vnímat i jiné než finanční rozměry života.

Jsem pro to, aby byla zakázána reklama na půjčky. Jsem pro to, abychom vážně začali mluvit o rovnováze života, kultuře, charitě a štěstí.

Pokud s některými mými pohledy souhlasíte, nebo máte naopak pohledy jiné, můžete je také zaslat politikům. Vítají v době tvorby a revize volebních programů inspirace od občanů. Potřebují vědět, co občané skutečně řeší. Emailové adresy na politiky najdete na www.nasipolitici.cz.

Alena Kulhavá

Autor: Alena Kulhavá | pátek 13.1.2017 7:06 | karma článku: 26.06 | přečteno: 577x

Další články blogera

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma článku: 24.29 | Přečteno: 610 |

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma článku: 38.89 | Přečteno: 4715 |

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma článku: 13.33 | Přečteno: 428 |

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 15309 |

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 11.53 | Přečteno: 111 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 5.73 | Přečteno: 96 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.80 | Přečteno: 898 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 3338 | Diskuse
Počet článků 234 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1184

Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...